EA selittelee jälleen kerran mikromaksuja – FIFA-unelmajoukkueen kasaaminen ilman maksuja kestää 22 000 pelituntia

23.03.2021 19:22 | Muropaketin toimitus

EA on väittänyt, että FIFA Ultimate Team -joukkueen voi hioa huippuunsa ilman mikromaksuja. Nyt on selvinnyt, kuinka kauan siinä oikein kestää.

Electronic Arts on ollut viime aikoina kohun keskellä, sillä eräs EA:n työntekijä on kaupitellut FIFA Ultimate Team -pelaajakortteja netissä. Kaikkein halutuimpia Icon-korttipaketteja on myyty parhaimmillaan jopa tuhannen euron hintaan. Icon-kortit ovat jalkapallopelin halutuimpia, sillä niistä löytyy kaikkien aikojen parhaimpia palloilijoita, kuten esimerkiksi Pele, Ronaldinho ja Zinedine Zidane.

Tapaus on herättänyt keskustelua siitä, kuinka näistä pelaajista koostuvaa unelmajoukkuetta voi rakentaa ilman mikromaksuja. Electronic Artsia on syytetty siitä, kuinka se kannustaa uhkapelaamiseen, sillä pelissä pärjää muita paremmin loottilaatikoita ostamalla.

“FIFA Ultimate Team on monipuolinen taitopeli, ja siinä voi saada itselleen kaikki mahdolliset kortit pelkästään pelaamalla. Kaikki pelin sisäiset ostot ovat vapaaehtoisia”, kertoo Electronic Arts tiedotteessa.

Electronic Arts on oikeassa, mutta sen väite ei ole realistinen. Unelmajoukkueen rakentaminen vaatii noin 100 miljoonaa pelin sisäistä FUT Coin -valuuttaa, joita saa peliä pelaamalla tai loottilaatikoita ostamalla. Jokaisesta FUT-pelistä saa noin 1500 tällaista coin-yksikköä, joten sataan miljoonaan yltäminen vaatii 66,6 ottelua, joista jokainen kestää 20 minuuttia. Tämä vie noin 22 000 pelituntia, eli yli kahden ja puolen vuoden yhtämittaista pelaamista.

Fut Coineja voi hankkia mikromaksuilla, ja sadan miljoonan coinin ostaminen maksaa yli 90 000 euroa.

Asiasta kertoo Eurogamer-sivusto.