UUSIMMAT

EA tekee jatkossakin Star Wars -pelejä, Lucasfilm Gamesista huolimatta

03.02.2021 12:50 | Muropaketin toimitus

Lucasfilm Gamesin uudet Star Wars -pelit eivät EA:n suunnitelmia hidasta.

Lucasfilm Games aktivoitui tammikuussa, ja jatkossa yhtiön on tarkoitus toimia useiden Star Wars -pelien ”kotina”. Uutisen myötä ollaankin kuultu Ubisoftin kehittävän julkistamatonta peliä Star Warsin maailmasta, yhteistyössä Lucasfilmin kanssa.

Uutinen on varmasti otettu pitkin hampain vastaan Electronic Artsin leirissä, sillä EA on useiden vuosien ajan tehtaillut Star Wars -pelejä yksinoikeudella, mobiilipelejä lukuunottamatta. PC Gamer kertoo nyt, että EA on yhä sitoutunut Star Wars -projekteihinsa.

Peliyhtiön toimitusjohtaja Andrew Wilson on kertonut sijoittajille, että yksinoikeuden muutos ei vaikuta EA:n suunnitelmiin.

”Sen, että muut tekevät Star Wars -pelejä, ei pidä kuvitella vaikuttavan meidän sitoutumiseemme tähän IP:hen tai kykyymme tehdä sopiva määrä pelejä”, Wilson totesi.

EA:n Star Wars -peleissä on nähty pienempiä ja suurempia onnistumisia. Star Wars Battlefront II herätti muutama vuosi sitten runsaasti kritiikkiä mikromaksukäytännöistään, mutta tuoreemmat Star Wars Jedi: Fallen Order ja Star Wars Squadrons ovat saaneet pääosin hyvän vastaanoton.

EA:lla ei ole tällä hetkellä julkistettuja Star Wars -projekteja, mutta yhtiön huhutaan kehittävän uutta Star Wars Battlefrontia.