Ebay yrittää kamppailla SNES Classic Mini -konsolilla rahastamista vastaan

08.07.2017 18:16 | Muropaketin toimitus

Nintendon syksyllä ilmestyvä SNES Classic Mini on jo nyt loppuunvarattu, ja odotettavissa on, että konsolin hinta nousee verkkohuutokaupoissa huikeaksi. Ebay yrittää kuitenkin kamppailla tätä vastaan uudella myyntiajan rajoituksella.

Kesäkuun lopulla Nintendo julkisti Super Nintendo Classic Editionin, joka tunnetaan Euroopassa virallisesti nimellä SNES Classic Mini. Retrokonsoli varattiin loppuun muutamassa päivässä, ja kuten Nintendon suomalainen jakelija myönsi, on olemassa riski, että kysyntä jää tarjontaa pienemmäksi.

Tämä tarkoittaa, että SNES Classic Ministä tullaan pian maksamaan maltaita verkkohuutokaupoissa, ja eBayhin alkoikin ilmestyä myytäviä SNES Classiceja pian konsolin ennakkomyynnin alettua. Eurogamer kuitenkin kertoo, että eBay yrittää nyt estää hintoja nousemasta tähtitieteellisiksi.

Ainakin Euroopassa verkkohuutokauppa on ottanut käyttöön uuden säännön, jonka mukaan myytävän tuotteen tulee olla postitettavissa 30 päivän kuluessa ostamisesta. Tämä tarkoittaa, että SNES Classic Miniä ei vielä voi kaupata eteenpäin.

Ennen aikojaan myyntiin laitetut kohteet tullaan myös poistamaan palvelusta, ja niin on jo tehtykin. Eurogamerin mukaan konsoleita oli vielä alkuviikosta myynnissä useita, ja niiden hinta oli kivunnut jo lähes 190 puntaan (noin 215 euroon). Nyt nämä kohteet on kuitenkin poistettu palvelusta.

SNES Classic Mini ilmestyy 29. syyskuuta, joten konsolia voi alkaa kaupata eteenpäin eBayssa vasta elokuun lopussa. Tällöin hinnat tulevat tietysti kipuamaan nopeasti korkeiksi, mutta ainakin pahinta rahastusta aikarajoituksella voidaan ehkäistä.

SNES Classic Mini on viime vuonna julkaistua NES Classic Miniä vastaava retrokonsoli, joka sisältää 20 SNES:lle alunperin julkaistua peliä, sekä Star Fox 2:n, joka jätettiin aikanaan julkaisematta. Toisin kuin edeltäjänsä, tulee SNES Classicin mukana kaksi ohjainta, jotta pelaajat pääsevät helposti nauttimaan retrokonsolin kaksinpeleistä. Kuten aiemmin kerroimme, Nintendo on myös luvannut valmistaa laitetta enemmän kuin NES Classic Miniä, mutta mitään tarkkoja lukuja yhtiö ei ole julkistanut.