Elden Ringistä saatiin roppakaupalla lisää infoa – tällaiset ovat pelin maailma, taistelu ja moninpeli

15.06.2021 08:00 | Muropaketin toimitus

Elden Ringin ohjaaja Hidetaka Miyazaki on paljastanut tuoreessa haastattelussa roppakaupalla uutta informaatiota odotetusta toimintaroolipelistä.

IGN:n haastateltavana ollut Miyazaki paljasti Elden Ringin maailman koostuvan kuudesta isosta alueesta, joita jokaista hallitsee yksi puolijumala. Vaikka näiden kukistamista varten on suositeltu järjestys, pelaajat voivat itse päättää, miten he haluavat edetä. Kaikkialle ei kuitenkaan ole pääsyä kuin vasta myöhemmässä vaiheessa peliä.

Pelissä on myös erillinen hubialue, josta kullekin kuudesta alueesta voi matkata. Näiden lisäksi alueelle on ripoteltu erilaisia luolia, katakombeja ja linnoja, joita pelaajat pääsevät tutkimaan. Miyazakin puheiden mukaan nämä tuntuisivat olevan kuitenkin nimenomaan toissijaisia alueita, sillä hän puhuu näistä erillään kuudesta pääluolasta. Alueiden välillä on myös jonkinlainen pikamatkustuskeino.

Taistelun osalta pelaajat voivat tällä erää myös hyppiä sekä ratsastaa hevosella, minkä lisäksi kuolleita vihollisia voi herättää kuolleista ja tuoda avuksi taisteluihin. Uusia kykyjä voi puolestaan ostaa niin kauppiailta kuin löytää piilotettuna maailmaan, joten Elden Ring tuntuisi kannustavan pelaajia entistä enemmän tutkimaan alueita.

Aseita, taikoja ja muita kykyjä luvataan olevan puolestaan yli sata erilaista ja kustomoinnin luvataan olevan ”rikkaampaa ja vaihtelevampaa kuin koskaan aiemmin”. Moninpeli säilyy puolestaan ennallaan ja kavereita voi kutsua maailmaansa entiseen tapaan ja nämä on rajoitettu yksittäisiin alueisiin sekä pomoihin. Peliä ei siis voi alusta alkaen pelata kaverin kanssa läpi.

Haastattelussa käydään myös tarkemmin läpi pelin taustatarinaa ja maailman historiaa, joten siitä kiinnostuneiden kannattaa kääntyä IGN:n haastattelun pariin. Miyazaki tosin paljastaa, että pelissä on useita erilaisia loppuratkaisuja.