Uusimmat

Electronic Arts joutuu oikeuteen – Ei pidä loottilaatikoita uhkapelinä: “Ne ovat kuin pääsiäismunien yllätysleluja”

21.10.2020 17:47 Muropaketin toimitus

Kanadassa on nostettu Electronic Artsia kohtaan joukkohaaste, ja oikeudessa selvitetään, ovatko loottilaatikot uhkapeliä vai ei.

Pelialan jättiläinen Electronic Arts joutuu argumentoimaan kanadalaisessa oikeusistuimessa siitä, ovatko EA:n peleissään myymät loottilaatikot uhkapeliä. Electronic Arts tunnetaan siitä, että sen julkaisuista löytyy maksullisia yllätyslaatikoita, joista löytyvät esineet auttavat pelaajia pärjäämään entistä paremmin eri moninpeleissä.

Joukkohaasteen takana on kaksi kanadalaista henkilöä,  ja sen pohjana on väite siitä, että loottilaatikot ovat käytännössä sellaista uhkapeliä, joka on Kanadassa laitonta. Kanne nostettiin viime syyskuussa, ja se koskee pelejä FIFA, Madden NFL, Plants vs Zombies ja Apex Legends.

Electronic Arts on ollut vastaavissa tilanteissa viime vuonna, kun loottilaatikoiden myyminen kiellettiin Belgiassa. Tänä vuonna EA on ollut ongelmissa sen takia, että se on mainostanut erään pelin loottilaatikoita lapsille suunnatussa lelulehdessä.

EA on kertonut, etteivät loottilaatikot ole uhkapelaamista, vaan pikemminkin sellaisia yllätysleluja, joita löytyy pääsiäismunien sisältä.

Asiasta kertoo Tech Raptor -sivusto.

Muropaketin uusimmat