Electronic Arts “on koukussa bonuksien jakamiseen” – Toimitusjohtajan palkkapussi kasvaa

23.06.2021 19:41 | Muropaketin toimitus

Electronic Artsin osakkeenomistajat ovat vaatineet, että pelijättiläisen toimitusjohtajan palkkaa lasketaan. Tästä huolimatta Electronic Arts jatkaa suurien bonuksien jakamista.

Electronic Arts on luvannut tekevänsä merkittäviä muutoksia toimitusjohtajan palkkaan, kertoo Eurogamer-sivusto. Suuryhtiön osakkeenomistajat ovat toistuvasti vaatineet toimitusjohtaja Andrew Wilsonin ja muiden johtajien palkkojen leikkaamista. Viime vuonna tapahtuneessa asiaa koskevassa äänestyksessä osakkeenomistajien valtaosa halusi hillitä palkkoja, mutta koska äänestyksen tulos oli suuntaa-antava, ei sillä ollut käytännön merkitystä.

Kaksi kuukautta ennen äänestystä Electronic Artsin hallitus myönsi Wilsonille yli 25:n miljoonan bonuksen vuoden 2021 tilivuodelle. Määrä kasvoi merkittävästi edellisestä vuodesta, jolloin summa oli noin 12,5 miljoonaa euroa.

LUE MYÖS: Electronic Artsin ahneudella ei ole rajaa – Jälleen uusi skandaali

CtW Investment Group -järjestö on painostanut Electronic Artsia hillitsemään palkkioita.

“Vaikuttaa siltä, että Electronic Arts on muuttumassa yhtiöksi, joka jakaa johtajille eritysbonuksia liukuhihnalta. Electronic Arts on koukussa bonuksien jakamiseen”, järjestö totesi.

Electronic Arts on alleviivannut, että sen osakkeen arvo on noussut huomattavasti siitä, kun Wilsonista tuli toimitusjohtaja.

Electronic on luvannut tekevänsä muutoksia, mutta osakkeenomistajat tuskin ovat siihen tyytyväisiä. Kuluvalla tilikaudella Wilson ansaitsee 32 miljoonaa euroa, kun vastaava summa oli vuosi sitten 17,5 miljoonaa.