Videopelejä pääsee pelaamaan jatkossa myös armeijan harmaissa

09.10.2017 08:17 | Muropaketin toimitus

Elektronisten urheilulajien eli eSportsin ammattilaisia otetaan tästä eteenpäin mukaan Puolustusvoimien Urheilukouluun.

Puolustusvoimat ottaa tästä eteenpäin Urheilukouluun myös elektronisten urheilulajien ammattilaisia, kertoo Suomen elektronisen urheilun liitto verkkosivuillaan. Vielä toistaiseksi elektroniseen urheiluun ei ole olemassa omaa, lajikohtaista palvelukseen liittyvää harjoittelu- tai valmennusjärjestelmää, vaan kilpapelaajia kohdellaan hakuprosessissa sekä palvelusaikana kuten muitakin urheilijoita. Mikäli lajikohtaisia riittävän tason omaavia urheilijoita kertyy kuitenkin riittävä määrä, urheilukouluun perustetaan oma lajiryhmänsä.

Urheilukouluun hakevien elektronisen urheilun harrastajien valintaprosessi hoidetaan yhdessä SEULin kanssa. Kuten perinteisten urheilulajien tapauksessa, vaikuttaa sisäänpääsyyn pelaajan aiempi menestys omassa lajissaan.

”Yhteistyön aloittaminen puolustusvoimien kanssa on liitolle positiivinen askel kohti ammattimaisempaa ja kehittyvää urheilutoimintaa. Suorittamalla palveluksensa Urheilukoulussa elektronisen urheilun ammattilainen saa riittävän paljon aikaa harjoitella ja kilpailla varusmiespalveluksen aikana. Myös nuorten, lupaavien kykyjen koulutus- ja valmennustoiminta onnistuu jatkossa palveluksen aikana ja on erityisen hienoa, että jokaiselle tehdään omakohtainen suunnitelma palveluksen toteutumisesta”, kertoo SEULin puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Kaartin jääkärirykmentissä toimivassa Urheilukoulussa vietetään joko 165 tai 347 vuorokautta.

Lisätietoa Urheilukoulusta löytyy täältä.