UUSIMMAT

Elektronisen urheilun harrastajatkin voivat loukkaantua – näin esports-ammattilaiset ehkäisevät terveysongelmia

29.12.2020 16:15 | Muropaketin toimitus

Vaikka elektroninen urheilu ei ehkä ole yhtä fyysisesti vaarallista kuin vaikkapa nyrkkeily, rugby tai muut fyysistä kontaktia tarjoavat urheilulajit, täytyy myös esports-ammattilaisten vältellä loukkaantumisen riskiä.

Rainbow Six Siegeen keskittyvän DarkZero Esports -organisaation toimitusjohtaja Zach Matulan mukaan pelaajille yleisiä vaivoja ovat muun muassa tenniskyynärpää sekä rannekanavaoireyhtymä. Erityisesti hiirikäsi joutuu koville useiden tuntien mittaisten treenisessioiden aikana, kun hiirtä puristavaa liikutetaan nopeasti.

Sekä esports-ammattilaisten että -harrastajien kannattaakin muistaa pitää huolta ergonomiasta sekä venyttelystä. Pelaajien kannattaa myös pitää pelisessioiden aikana taukoja, jolloin kädet sekä monitoria tuijottavat silmät saavat lepoa. Pelaamisen ulkopuolella pelaajien tulee muistaa fyysinen liikunta, kuten saliharjoittelu, joka parantaa hyvinvointia.

Työ- tai pelipisteeseen voi olla kannattavaa panostaa myös rahallisesti. ”Jos vietämme 80 prosenttia elämästämme penkissä, kannattaa penkin olla mukava”, Matula totesi PC Gamerin haastattelussa.

LUE MYÖS: Tällaisia terveysvaikutuksia tietokoneiden ja älylaitteiden käytöllä on – katso 5 herättelevää faktaa