UUSIMMAT

Emotional Video Game Awards on erilainen palkintogaala: Nämä ovat viime vuoden tunteellisimmat pelit

13.03.2018 14:01 | Muropaketin toimitus

Emotional Video Game Awards -gaalassa palkittiin niitä viime vuoden pelejä, jotka herättivät eniten erilaisia tunteita pelaajissa.

Useimmat pelipalkinnot jaetaan yksinkertaisesti ”parhaudesta” erilaisissa asioissa ja eri alustoilla, mutta viime viikolla jaetut Emotional Video Game Awards -palkinnot ovat toista maata. Nyt toista kertaa järjestetyssä palkintogaalassa pelikehittäjistä, filosofeista ja neurotieteilijöistä koostuva raati palkitsee edellisen vuoden videopelejä, jotka ovat herättäneet eniten erilaisia tunteita.

Poikkeuksellisen gaalan pääpalkinnon nappasi Ninja Theoryn ylistetty ja karu indiepeli Hellblade: Senua’s Sacrifice (kuvassa), joka ilmestyi viime vuonna PlayStation 4:lle sekä PC:lle, ja joka kääntyy huhujen mukaan pian myös Xbox Onelle. Pohjoismaisesta mytologiasta ammentava ja psykoosia kuvaava peli sai vuoden parhaan indiepelin palkinnon myös PlayStation Blogin pelaajaäänestyksessä, ja sillä on ehdokkuuksia myös pian järjestettävässä GDCA-gaalassa.

Muita palkittuja pelejä olivat esimerkiksi seikkailupeli Old Man’s Journey, joka palkittiin parhaasta taiteellisesta saavutuksesta, sekä pelisuunnittelusta palkittu Cultist Simulator. Parhaasta musiikista palkittiin Muropaketin arviossakin kehuttu Inside, ja tunteellisimman mobiilipelin palkinnon sai tekstiseikkailu Bury Me, My Love.

Kaikki voittajat on listattu Destructoidin sivuilla, ja alta näet mainittujen pelien trailerit.

Muropaketin uusimmat