Uusimmat

Ennakko: Project Cars 2 kaahaa selvästi oikeaan suuntaan – peli saapuu kauppoihin syyskuussa

14.08.2017 11:04 Kalle Laakso

Project Cars 2

Project Cars 2 saapuu kilpailemaan autopelifanien sydämistä. Odotettu kilpa-autosimulaatio vaikuttaisi ottavansa itsensä vakavasti ja virittäytyneen kisakireeksi virtuaaliteiden herruudesta.


Julkaisupäivä: 22.9.2017 / Tekijä: Slightly Mad Studios  / Julkaisija: Bandai Namco / Tulossa: Bandai Namco / Testattu: PC / Pelaajia: 1, 2-10 (internetissä) / Ikäraja: 3


Ensimmäinen Project Cars oli mukava, mutta jokseenkin puutteellinen peli ollakseen ultimaattinen ajokokemus. Sisältöä kyllä oli ja säätövaraa riitti, mutta loppujen lopuksi peli ei varsinaisesti loistanut täysin missään asiassa. Kaiken kukkuraksi peli suorastaan vaati ratin ja polkimet, vaikka myös ohjaimia tuettiin. Se on ymmärrettävää, mutta pelin alkuviehätyksen laskiessa myös pelaajamäärit kutistuivat.

Project Cars 2

Muropaketin ensitestien perusteella Project Cars 2 tuntuisi ottavan asian haltuunsa, mikä on suorastaan loistava asia.

Peliin on tuunattu huomattavasti parempi ja anteeksiantavampi ohjaintuki, jotta myös kasuaalimpi pelaaja voi istahtaa sen pariin. HC-faneja ei kuitenkaan olla hylätty, vaan pikemminkin realistisuutta voi nostaa ensimmäistä osaa pari pykälää ylemmäksi. Näin ollen peli vaikuttaisi saavan ”korkea vaikeus, suurempi palkinto” -vaihteen päälle jokaisessa mutkassa. Olikin suorastaan ilo ajaa kilpaa sentti sentiltä muita kilpasiskoja vastaan ja tasapainoilla omilla rajoillaan auton luoton kanssa, että kestääkö pito, kun Tamburello-shikaaniin hyökätään kolme markkaa lasissa.

Autot ovat saaneet tuntuvaa kehitystä tienpintaan.

Perstuntuma vaikuttaisi välittömämmältä, ratojen epätasaisuuden huomaa helpommin ja vaikuttaa pitoon. Kaikki 60 rataa on skannattu esikuvistaan, niin tarkoin, että montutkin ovat aidoilla paikoillaan. Kuivalla kelillä ei radanpinta välttämättä hätkähdytä, mutta viimeistään vesisateella ajaminen käy jännäksi. Livetrack 3.0 -ominaisuus nimittäin elävöittää rataa kisojen edetessä. Jarrutuskohtiin alkaa pikkuhiljaa jäämään kumia, monttuihin vesilammikoita ja ajolinjojen ulkopuoli viilentyy ajorataan verrattuna.

Project Cars 2

Vesisadettakin jännempiä ovat sääolosuhteet.

Project Cars 2:ssa on kaikki neljä vuodenaikaa, mikä vaikuttaa ajamiseen. Vielä parempaa on se, että peli ei rajoita säätämistä. Siinä on oma viehätyksensä, kun kokeilee vuoden ’72 Ford Escort RS1600:lla taivuttaa Mercedes Benzin talvitestiradalla mutkat sladissa, tai kokeilla miltä Indy-auto tuntuu Indianapolisin ovaaliradalla lumimyrskyssä nastarenkailla yöpakkasessa.

Yksinpelaaville löytyy uramuoto, jossa  edetään luokasta toiseen kohti autourheilun kärkeä. Tällä kertaa saa myös valita mitä lähtee tavoittelemaan. Indyt, Rallicross, sekä Prototyyppi Le Mans -autot ovat jokainen oman polkunsa päässä, mikä tuntuisi olevan hyvä vaihtoehto ykkös-Carssiin verrattuna. Uutena lajina mukana on edellä mainittu rallicross, joka on tällä hetkellä väitetysti nopeimmiten kasvava autourheilulaji maailmassa.

Project Cars 2 on siis menossa oikeaan suuntaan ja antaa pelaajilleen haluamansa. Mikä parasta, peli vaikuttaisi olevan huomattavasti helpommin lähestyttävä, mikä tekee pelistä viehättävän. 22. syyskuuta näemme, mikä tilanne oikeasti on, mutta ennakon perusteella Project Cars 2 vaikuttaisi tuovan tyydytyksen rata-autoilua kohtaan tunnettuun palavaan intohimon hehkuun.

 

PROJECT CARS 2

”Helpommin lähestyttävä ja viehättävä – Project Cars 2 vaikuttaa upealta ajopeliltä.”