UUSIMMAT

Ennustimme oikein: Microsoft alkaa yhdistää tilauspalvelujaan loppuvuodesta

17.04.2019 15:22 | Muropaketin toimitus

Microsoft yhdistää loppuvuodesta tilauspalvelunsa yhdelle tilaukselle, joka tulee hieman kahta tilausta edullisemmaksi. Xbox Live Gold ja Xbox Game Pass pysyvät kuitenkin vielä erillisinä palveluina.

Muropaketin toimittaja ennusteli pari viikkoa sitten puheenvuorossaan, että pelien suoratoiston yleistyminen voisi tulevaisuudessa johtaa pelien tilauspalveluiden ja erilaisten online-jäsenyyksien yhdistämiseen. Kuinka ollakaan, aavistus näyttää osoittautuvan todeksi jo ennen kuin pelistriimaus on todella noussut vallalle.

Eurogamer nimittäin kertoo, että Microsoft tarjoaa pian mahdollisuuden tilata Xbox Live Gold -jäsenyyden ja Xbox Game Passin samalla tilauksella. Palvelu tullaan tuntemaan nimellä Xbox Game Pass Ultimate, ja sen pitäisi tulla tarjolle loppuvuodesta.

Eurogamerin mukaan kahden palvelun yhteistilaus tulisi maksamaan 14,99 dollaria, eli reilut 13 euroa kuussa. Virallista eurohintaa ei ole julkistettu.

Pelisivuston mukaan tilaus tulee täten hieman edullisemmaksi kuin Xbox Game Passin ja Xbox Live Goldin tilaaminen erikseen. Xbox Game Pass kustantaa tällä hetkellä 9,99 euroa kuussa, ja Xbox Live Gold puolestaan kertatilauksen kestosta riippuen 4,99-6,99 euroa kuussa.

Xbox Game Pass ja Xbox Live Gold näyttävät pysyvän toistaiseksi erillisinä palveluina, mutta yhteistilaus on askel verkkopalveluiden yhdistymisen suuntaan.

Microsoft julkisti viime yönä myös levyasemattoman Xbox One S -mallin, josta kerroimme aiemmin tänään. Tämäkin viittaa siihen, että Xbox-konsolien tulevaisuudessa panostetaan yhä enemmän digitaaliseen pelaamiseen ja Xbox Game Passiin.