Ensikosketus pelivideoiden kera: Destiny 2 puhkeaa kukkaan PC:llä – jos koneessa riittää tehoja

24.10.2017 20:00 | Tuukka Hämäläinen

Bungien hittipelisarja Destiny saapui viimein PC-pelaajien ulottuville Destiny 2:n käännöksen myötä. Pääsimme testaamaan Bungien studioilla, kuinka pelin PC-versio pärjää vertailussa konsoliversioihin.

Kun Bungien hittipeli Destiny ilmestyi vuonna 2014, oli monelle PC-pelaajalle pettymys, että verkkoräiskintä jäi vain konsolipelaajien huviksi. Siksi olikin iloinen yllätys, kun studio julkisti keväällä julkaisevansa pelin jatko-osan myös PC:lle. PlayStation 4:n ja Xbox Onen versiot ehtivät markkinoille jo syyskuun alussa, ja osoittivat Destiny 2:n olevan erinomainen peli: Muropaketin arviossa sille irtosi peräti 4,5 tähteä.

Destiny 2:n PC-versio ilmestyy virallisesti tänään, 24. lokakuuta, mutta pääsimme testaamaan peliä ennakkoon Bungien studioilla Seattlessa. Saimme testata peliä niin hiirellä ja näppäimistöllä kuin ohjaimellakin, ja taltioida osan seikkailuistamme.

(Alla olevat videot on taltioitu PS4-ohjaimella pelaten 4K-resoluutiolla 60 fps -kuvataajuudella. Tarkemmat tiedot testialustasta löydät jutun lopusta.)

 

Ensireaktioni Destiny 2:sta oli lievä hämmästys: kuinka sama peli, jota on alkanut pelata Xbox Onella vasta pari viikkoa sitten, voi nyt näyttää ja tuntua näin erilaiselta. Destiny 2 on konsoleillakin erinomainen peli, mutta se nousee selvästi täyteen potentiaaliinsa PC:llä.

Pelituntuma on erittäin sulava, ja Bungiella on selvästi nähty vaivaa Destiny-kokemuksen kääntämiseksi PC-räiskinnän muotoon. Liikkuminen, tähtääminen ja ampuminen sujuvat yllättävän luontevasti, vaikka olisi tottuneempi pelaamaan ohjaimella kuin hiirellä ja näppäimistöllä.

Väittäisin lisäksi, että myös ohjaimella pelatessa PC-version tuntuma on hiukan pehmeämpi kuin konsoleilla. Ohjaimella pelaaminen on myös tasapainotettu hyvin, sillä ainakaan testimme perusteella hiiren ja näppäimistön käyttäminen ei tarjoa selkeää etua suhteessa peliohjaimeen.

Selkein ero pelikokemuksessa syntyy tietysti hiirellä pelaamisesta, mikä tekee tähtäämisestä kirurgisen tarkkaa erittäin helposti. Aseen rekyyliä on muutettu konsoliversiosta PC:lle sopivammaksi, kuten ohjausta ylipäätään, mutta tähän ei edes kiinnitä huomiota ennen kuin siitä huomautetaan. On helppo ymmärtää, miksi PC on monien mielestä ainoa oikea alusta pelata FPS-pelejä. Destiny 2:n tapauksessa tosin Super-kykyjen käyttäminen, jossa kamera siirtyy kolmannen persoonan kuvakulmaan, on mielestäni yhä luontevampaa ohjaimella.

Alta näet täyden ottelun Cruciblen Survival-moodista

Visuaalista ilotulitusta

PC on ensimmäinen alusta, jolla Destiny 2 toimii 4K-resoluution lisäksi myös 60 fps -kuvataajuudella. Osa sulavuuden kokemuksesta syntyy varmasti jälkimmäisestä, siinä missä resoluutio tekee pelimaailmasta entistä yksityiskohtaisemman. Lisäksi valoefektit näyttävät ainakin testissä käytetyillä asetuksilla elävämmiltä ja dynaamisemmilta kuin peruskonsolilla pelatessa. Tämä tekee etenkin varjoisissa ympäristöissä liikkumisesta entistä intensiivisempää.

PC-versioon ei kuitenkaan tarkempien tekstuurien ohella ole lisätty mitään uutta, ja kehittäjät korostavat, että heidän tavoitteenaan oli tarjota käytännössä sama peli kaikilla alustoilla. PC-versiosta löytyy toki runsaasti säädettäviä grafiikka-asetuksia, sekä esimerkiksi tuki eri kuvasuhteille sekä HDR:lle (joista jälkimmäistä emme olosuhteiden pakosta päässeet näkemään käytännössä).

Destiny 2 on kiistatta kaunis peli kaikilla alustoilla, mutta huippu-PC:llä se on melkoista silmäkarkkia. Välillä harmittaa, että miltein koko ajan on käynnissä tulitaistelu, kun välillä tekisi mieli vain pysähtyä harhailemaan eri maailmoiden raunioissa.

Alta voit katsoa näytteen Heroic Eventistä Nessus-planeetan open world -ympäristössä.

Ne pienet yksityiskohdat

PC-version käyttöliittymä on selkeästi kätevämpi kuin konsoleiden. Destinyn pyöreää kursoria käyttävät valikot olivat jo ensimmäisessä pelissä vähän kankeat, vaikka ehkä omaperäiset, ja ne toimivat selkeästi paremmin PC:llä. Varusteiden setviminen ja muut pakolliset toiminnot hoituvat nopeammin ja kätevämmin hiirellä.

Toinen selkeä parannus konsoliversioon ovat latausajat, mitkä ovat ainakin pelin Xbox-versiossa yhtä rasittavan pitkät kuin alkuperäisessäkin Destinyssa. Tähän tietysti vaikuttaa se, kuinka tehokkaalla koneella peliä pelaa, mutta ainakin Bungien järjestämässä testissä latausajat olivat selkeästi lyhyemmät. Tällainenkin pieni yksityiskohta tekee käytännön pelaamisesta asteen mukavampaa.

Testimme perusteella on hankala arvioida, kuinka Destiny 2 toimii heikommalla raudalla, mutta jos koneesta löytyy tehoja, voi sitä suositella ennakkoluulottomasti. On tosin sanottava, että vaikka PC-versiota on helppo kehua, ei se riitä syyksi ryhtyä arvokkaisiin laitehankintoihin. Vaikka Destiny 2 on selvästi jouhevampi ja kauniimpi PC:llä, on se konsoleillakin lähes yhtä vahva peli. PC-versiot edut ovat näppäimistön ja hiiren käyttöliittymässä sekä graafisessa ulkoasussa, jos tehot siihen riittävät.

Tässä tarkemmat tiedot testissä käytetystä laitteistosta:

  • Näytönohjain: NVIDIA GeForce® GTX 1080 Ti
  • Suoritin: Intel Core i7-7700K 4.2Ghz
  • 16GB Ram/500GB SSD/Windows 10
  • Monitori: Predator XB1 27” 4K IPS with NVidia G-Sync [XB271HK]
  • Näppäimistö: Razer Ornata Chroma
  • Hiiri: Razer Deathadder Elite
  • Ohjain: DualShock 4