Ensimmäisten PlayStation 5 -pelien tiedostokoot ovat selvillä – ”Ei tiedä hyvää jatkoa ajatellen”

21.09.2020 10:50 | Muropaketin toimitus

Marvel’s Spider-Man: Miles Moralesin ja Demon’s Soulsin PS5-versioiden tiedostokoot paljastavat, että Sonyn tulevan konsolin tallennustila saattaa täyttyä odotettua nopeammin.

Sonyn virallisella PlayStation Direct -verkkosivuilla julkaistujen tietojen mukaan Spider-Man: Miles Morales vie vähintään 50 gigaa ja remasteroidun 2018 Spider-Manin sisältävä Ultimate Edition puolestaan 105 gigaa kiintolevytilaa. Demon’s Souls nappaa puolestaan 66 gigaa.

Pelkästään nämä kaksi peliä nappaavat siis peräti 20 %, 171 gigaa, PlayStation 5:n sisäänrakennetusta 825 gigan kiintolevystä, mikä ei tiedä hyvää jatkoa ajatellen. Eikä kaksikko ole edes pahimpia tilarohmuja, jos verrataan Destiny 2:n, Red Dead Redemption 2:n ja Call of Dutyn kaltaisiin nimikkeisiin, joiden koot vievät jo nykyisellään yli 150 gigaa.

Erityisen ongelmalliseksi tilankäyttö saattaa tulla siinä vaiheessa, kun konsoliin täytyisi ostaa lisää tallennustilaa. PS5:n kustomoitu SSD on nimittäin nykyisissä kuluttajahinnoissa äärimmäisen kallista, joten ellei Sony aio myydä tätä runsaalla tappiolla, voivat useampaa peliä pelaavat käyttäjät odottaa köyhtyvänsä melko nopeasti uuden konsolin oston jälkeen.

Sony ei ole tosin maininnut virallisesti, milloin ja kuinka kalliilla ylimääräisiä PS5:n SSD-asemia voi odottaa kauppoihin.

Muropaketin uusimmat