[Gamescom 2019] Ensituntumat: Darksiders Genesis vie pelisarjan uusille raitelle, mutta hyvään suuntaan

23.08.2019 21:00 | Ilari Hauhia

Darksiders-pelit on tähän mennessä tunnettu AAA-tason synkkinä toimintapeleinä. Darksiders Genesis on spinoff, joka vie sarjan kokonaan uuteen suuntaan, vieläpä varsin kiinnostavalta vaikuttavalla tavalla.

Pienen Airship Syndicate -studion kehittämä Darksiders Genesis on isometrisesti kuvattu toimintapeli, jonka graafinen tyyli on paljon aiempia Darksiderseja sarjakuvamaisempi. Ensikosketuksesta tulevat mieleen Diablon ja Torchlightin kaltaiset ARPG:t, eikä vertaus ole kovin kaukaa haettu.

Darksiders Genesis ottaa Darksiders-sarjan pääpeleistä tutut Strife- ja War -päähahmot. Käytännössä kyse on varsin perinteisestä hack and slash -pelistä. Pelaajat juoksevat pitkin luolastoja ja tyhjentävät niitä vastaa tulevista vihollisista. 2D-etenemisen lisäksi Darksiders Genesiksen tasoissa on myös vertikaalinen elementti, eli hahmot voivat tietyissä kohdissa kiivetä esimerkiksi korkeiden kielekkeiden huipulle ja hypätä sieltä eteenpäin.

Darksiders Genesiksessä viholliset eivät tiputa Diablojen tavoin varusteita, vaan erilaisia ytimiä, joita keräämällä Strife ja War voivat avata käyttöönsä uusia kykyjä. Tarjolla on perinteinen kykypuu, mutta kykypisteitä ei tarvitse lukita pysyvästi, vaan ytimien avulla omaa hahmoaan voi muokata koska tahansa vaikka kesken taistelun.

Lähtökohtaisesti Strife on ketterä tuliaseita kantava hahmo ja War raskasrakenteinen ja kestävä miekkaan luottava sankari. Hahmonkehityksen avulla hahmoja voi kuitenkin muokata haluamikseen. Strife voi esimerkiksi panostaa kestävyyteen ja War kauempaa tapahtuviin hyökkäyksiin, jolloin hahmojen roolit muuttuvat erilaisiksi.

Peliä voi kehittäjien mukaan pelata hyvillä mielin yksin, mutta Darksiders Genesis panostaa erityisesti co-op-kokemukseen. Kahden pelaajan co-op onnistuu sekä verkon välityksellä että samalta sohvalta jaetulla ruudulla. Ikävä kyllä alustojen välinen yhteispeluu ei näillä näkymin tule onnistumaan.

Co-op antaa pelaajille vapaat kädet toteuttaa itseään. Kumpaakaan hahmoa ei ole sidottu yhteen monista muista co-op peleistä tutulla ”näkymättömällä nuoralla” joka pitää molemmat pelaajat lähellä toisiaan. Sen sijaan molemmat pelaajat voivat halutessaan edetä kartalla aivan eri suuntiin, vaikka se saattaakin tehdä yhteistyöstä hankalaa.

Peli skaalautuu joustavasti sen mukaan, seikkaileeko luolastossa soolona vai kaverin kanssa. Mikäli Darksiders Genesistä lähtee pelaamaan yksin, voi Strifen ja Warin välillä vaihtaa napin painalluksella missä tahansa kohtaa peliä.

Tavallisten tasojen lisäksi Darksiders Genesiksessä pomovastustajille on varattu kokonaan omat kenttänsä. Kehittäjien mukaan näin kenttien ulkonäkö on voitu luoda jokaiselle pomovastustajalle uniikiksi. Demossa vastaan asettui Roope Ankan tavoin kultarahoissa sukelteleva hirviö. Taso oli toden totta täynnä kultakolikoita.

Noin puolen tunnin testin perusteella kepeämpii sarjakuvamainen tyyli toimii ja Darksiders Genesis näyttää hyvinkin kiinnostavalta spinoffilta, joka tuntuu hohtavan erityisesti saman sohvan co-op-pelinä. Peli ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja Nintendo Switchille myöhemmin tänä vuonna.