Fortnite kuoli ja syntyi pian uudelleen – Testasimme hittipelin uuden version: ”Paljon toivottuja uudistuksia, joista hyötyvät sekä vanhat että uudet pelaajat”

16.10.2019 15:00 | Ilari Hauhia

Kuten lähipäivinä peliuutisia seuranneet ovat varmasti seuranneet, koettiin Fortnite Battle Royalessa alkuviikosta historiallisia hetkiä. Vanha Fortnite kirjaimellisesti loppui, tehden tilaa uudestisyntyneelle pelille. Ensituntumien perusteella Fortniten uuden luvun mukanaan tuomat muutokset ovat tervetulleita.

Tapahtumasarja alkoi sunnuntai-iltana, kun Dusty Depotista laukaistu raketti lensi taivaalle ja Fortnite-pelin sisällä nähtiin valtava meteoriitti. Kaoottisten räjähdyksien jälkeen kaikki näytti rauhoittuneen hetkellisesti, mutta lopulta koko kartta imeytyi mustaan aukkoon ja jäljelle jäi vain musta piste.

Parin päivän ajan jopa Fortniten virallinen streami esitti vain kuvaa mustasta aukosta.

Varsinkin nuorempia Fortnite-faneja tapaus tuntui hämmentävän kovin – loppuiko peli tosiaan kokonaan? Todellisuudessa näin ei kuitenkaan tietenkään ollut, vaan kyse oli tavanomaisesta kausien välisestä tauosta, vaikkakin tällä kertaa väliaika oli totuttua dramaattisempi.

Toisaalta myös uudet muutokset ovat pelin historian suurimpia.

Fortnite palasi pelattavaksi eilen, tiistaina 15. lokakuuta. Kun pelin aloittaa ensimmäistä kertaa päivityksen jälkeen, voi nähdä kuinka Fortnite putkahtaa jälleen esiin mustasta aukosta ja kuinka neljä uskaliasta sankaria seikkailevat uudessa maailmassa.

Videon lopuksi pelaaja pääsee hyppäämään itse alas bussista ja tutustuminen uuteen karttaan voi alkaa.

Uusi kartta tuntuu äkkiseltään aiempaa avarammalta.

Mikäli Fortniten aikaisempi kartta on jo koluttu läpikotaisin pelituntien aikana, on uudessa kartassa seikkailu ja eri paikkojen löytäminen odotettu raikas tuulahdus uutta ja ihmeellistä.

Erityisesti kartta panostaa vedessä liikkumiseen.

Toisen luvun myötä Fortnitessa voi nyt uida, sen sijaan että vesi vain hidastaisi kävelynopeutta. Mukana on myös veneitä, joiden avulla jokia pitkin voi hurjastella. Veneet tarjoavat myös hauskan tavan tutustua uuteen karttaan. Hauskana yksityiskohtana Fortnitessä voi nyt myös kalastaa, mikäli pelikartalta sattuu löytämään onkivavan.

Uusi päivitys mahdollistaa myös joukkuepelaamisen entistä laajemmin.

Fortniteen lisättiin Bandage Bazooka -niminen ase, jolla joukkuetovereita voi tulittaa parantavilla laastareilla. Kaatuneet joukkuetoverit voi myös napata selkään ja kantaa turvallisempaan paikkaan elvytettäviksi. Hätätilanteessa pelikaverin voi heittää kauemmaksi piiloon viholliselta. Pelaajat voivat myös itse piiloutua hyppäämällä roskiksiin tai heinäkasoihin väijymään vihollisia.

Otteluiden aikana on nyt mahdollista päivittää omia aseitaan paremmiksi sieltä täältä löytyvien päivityspisteiden avulla. Tuttuun tapaan mukana on myös uusi Battle Pass ja kasa kosmeettisia tavaroita, joita voi ansaita suorittamalla haasteita.

Haasteiden suorittaminen tuo lisämakua tavalliseen battle royale -räiskintään.

Päivityksen eniten mielipiteitä jakavana ominaisuutena ihmispelaajien välisiin otteluihin on lisätty vaihteleva määrä tekoälyn ohjaamia pelaajia, joita näkee erityisesti uusien tai muuten alhaisemmalla taitotasolla pelaavien pelaajien otteluissa. Botit ovat käytännössä tykinruokaa ja ne on lisätty mukaan todennäköisesti siksi, että myös aloittelevat pelaajat pääsisivät osumaan vihollisiin helpommin.

Toisaalta botit eivät juuri taistele vastaan ja siksi niiden tuhoamisesta ei välttämättä saa juuri iloa.

Kokonaisuudessaan Fortniten uusi luku tuo mukanaan paljon toivottuja uudistuksia, jotka miellyttänevät sekä uusia pelaajia että vanhoja konkareita. Uusille tai pelin aiemmin lopettaneille mutta paluuta suunnitteleville pelaajille toinen luku tarjoaa luontaisen hetken hypätä Fortniten taistelukentille. Kokeneemmat pelaajat pääsevät puolestaan nauttimaan uudesta kartasta ja muista ominaisuuksista, joissa riittää uutuudenviehätystä.

Muropaketin uusimmat