UUSIMMAT

Entisten Hitman-kehittäjien pelistudio kaatui vain yhden, kehutun julkaisun jälkeen

09.05.2019 16:35 | Muropaketin toimitus

Omaperäisen scifi-peli Echon kehittäjästudio Ultra Ultra laittoi pillit pussiin ilman suurempia selityksiä.

Paljon huomiota saavien jättipelien rinnalla julkaistaan vuosittain lukemattomia pienempiä pelejä, jotka ovat usein omaperäisempiä ja rohkeampia kuin suuret kilpailijansa. Kilpailu pelaajista on kuitenkin kovaa, ja nyt jälleen yksi indiestudio on historiaa.

Kuten Eurogamer kertoo, on Kööpenhaminassa toiminut Ultra Ultra -studio lopettanut toimintansa. Entisten Hitman-kehittäjien perustama pelistudio ehti kehittää ja julkaista vain yhden pelin, vuonna 2017 ilmestyneen scifi-seikkailun Echo.

Tarkempaa syytä sulkemiselle Ultra Ultra ei ole tarjonnut, mutta todennäköistä on, että kunnianhimoinen seikkailupeli ei vain menestynyt tarpeeksi hyvin. Echo sai ilmestyessään paljon kiittäviäkin arvosteluja, mutta jäi valitettavan vähälle huomiolle pelimediassa.

Pelin vaikuttavuudesta kertoo kuitenkin se, että Echon elokuvaoikeudet on myyty Fenix Studiosille, jossa Straight Outta Compton ja Men in Black: International -ohjaaja F. Gary Gray on tuottamassa pelistä Hollywood-elokuvan. Elokuvaversion tuotanto jatkuu Eurogamerin mukaan Ultra Ultran sulkeutumisesta huolimatta. Peli pysyy myös jakelussa entiseen tapaan.

Echo on saatavilla PC:lle ja PlayStation 4:lle.

Muropaketin uusimmat