Uusimmat

Epic Games lupaa lopettaa yksinoikeusdiilit, jos Steam pienentää merkittävästi osuuttaan pelien tuotoista

25.04.2019 17:04 Muropaketin toimitus

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney on luvannut Epic Games Storen luopuvan yksinoikeussopimuksista studioiden kanssa, jos Steam nostaa pelimyynnistään maksettavia prosenttiosuuksia julkaisijoille.

Epic Games Storen yksinoikeussopimukset eri pelistudioiden kanssa ovat herättäneet paljon keskustelua peliteollisuudessa ja PC-pelaajien keskuudessa. Esimerkiksi tuore strategiapeli Anno 1800 tuli ennakkotiedoista poiketen myyntiin vain Epicin pelikaupassa, ja tuleva Borderlands 3 (kuvassa) tulee sekin Steamiin vasta puolen vuoden yksinoikeusajan jälkeen.

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney on kuitenkin Eurogamerin mukaan todennut, että Steamilla olisi helppo tapa estää yksinoikeussopimukset jatkossa. Sweeney vaatii yksinkertaisesti sitä, että Steamia ylläpitävä Valve tekisi sopimuksistaan reilumpia kehittäjille ja julkaisijoille.

”Jos Steam sitoutuisi jakamaan pysyvästi 88% tuotoista kehittäjien ja julkaisijoiden kanssa ilman suurempia ehtoja, Epic vetäytyisi nopeasti yksinoikeussopimuksista”, Sweeney totesi hiljattain Twitterissä.

Eurogamerin mukaan 88% on Epic Games Storen maksama osuus, siinä missä Steam pitää huomattavasti suuremman osan voitoista itsellään. Steamilla on eri suuruisten julkaisujen kanssa erilaisia sopimuksia. Pienimpien julkaisujen myynnistä Steam pidättää peräti 30% voitoista ja suurimmistakin 20%.

Vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä, että Valve olisi valmis laskemaan osuuttaa vain 12%:iin tuotoista. Epic Games Storen ja Steamin voitto-osuuksien vertailu myös osoittaa, miksi monet julkaisijat ja kehittäjät ovat varmasti innokaita tekemään sopimuksen Epicin kanssa.

Epic Gamesin julkaisusopimukset voivat olla reiluja, mutta samaa ei voi sanoa työoloista yhtiön omalla pelistudiolla. Eilen kerroimme nimittäin laajasta raportista, joka paljastaa, millaisissa olosuhteissa hittipeli Fortnitea ylläpidetään Epicillä.

Muropaketin uusimmat