Uusimmat

Epic Games ostaa Rocket League -studion – poistuuko peli pian Steamista?

02.05.2019 08:05 Muropaketin toimitus

Epic Games on ostamassa pelistudio Psyonixin. Yhtiön lausunnot jättävät avoimeksi sen, pysyykö pelin PC-versio myynnissä Epic Games Storen ulkopuolella.

Fortnitesta tunnettu Epic Games jatkaa maailmanvalloitustaan ostamalla Psyonixin, vuoden 2015 Rocket League -hittipelistä tunnetun pelistudion. Kaupassa jää kuitenkin vielä arvoitukseksi, poistuuko Rocket League tämän myötä Steamista, kuten Eurogamerin uutisesta käy ilmi.

Epic Gamesin alkuperäisessä tiedotteessa kerrottiin, että peli saapuisi yhtiön omaan Epic Games Store -pelikauppaan vuoden lopulla, ja tämän jälkeen sitä tuettaisiin yhä muillakin alustoilla. Muotoilusta sai kuvan, että pelin myynti Steamissa loppuisi, mutta pelin ostaneet saisivat päivityksiä tavalliseen tapaan.

Epic riensi kuitenkin pian toppuuttelemaan huhuja.

”Jatkamme Rocket Leaguen myymistä Steamissa, emmekä ole julkistaneet suunnitelmia myynnin lopettamiseksi”, todetaan yhtiön uudessa lausunnossa. ”Rocket League on saatavilla uusille ostajille Steamissa, ja pitkän tähtäimen suunnitelmista kerrotaan tulevaisuudessa.”

Tällä hetkellä on siis epäselvää, jatketaanko Rocket Leaguen myymistä Steamissa vai ei.

Epic Games on laajentanut runsaasti Epic Games Storen yksinoikeusmyyntiä tämän vuoden puolella, ja esimerkiksi tuleva Borderlands 3 ilmestyy puolen vuoden yksinoikeudella Epicin pelikaupassa. Viime viikolla Epic-johtaja Tim Sweeney kuitenkin totesi, että jos Steam muuttaa sopimuksiaan julkaisijoille ja pelistudioille reilummiksi, lopettavat he yksinoikeussopimukset kokonaan.

Muropaketin uusimmat