UUSIMMAT

Epic Games suututti alaiset – Perui hyvinvointia tuovan päätöksen

25.10.2021 15:32 | Muropaketin toimitus

Epic Games veti takaisin päätöksen, joka antoi työntekijöille vapaa-aikaa.

Epic Games teki koronan aiheuttamien haasteiden takia päätöksen, joka salli työntekijöille mahdollisuuden ottaa joka toisen perjantain vapaaksi. Nyt se on vetänyt linjauksen takaisin, kertoo MassivelyOP-sivusto.

Syy uuteen päätökseen on se, että Epicin mielestä vapaa-ajan tarjoaminen kohtelee työntekijöitä eriarvoisesti. Lisäksi Epic sanoi, että linjaus oli alkujaankin väliaikainen.

581 Epicin työntekijää osallistui kyselyyn, jonka perusteella jopa 93 prosenttia alaisista kertoi ylimääräisen vapaan olevan erittäin hyödyllistä. 90 prosenttia kertoi toivovansa, että linjaus on pysyvä. 61 prosenttia sanoi kokevansa syyllisyyttä asian tiimoilta.

Epic Gamesin työntekijät toivoivat yhtiön sisäisessä viestinnässä, että johtokunta ottaisi vapaa-ajan uudelleen käsittelyyn. Heidän mukaan ylimääräinen vapaapäivä on hyvin merkityksellistä henkisen hyvinvoinnin kannalta. Hyvinvointi saa alaisista parempia työntekijöitä, he kertoivat.

Yhtiö lupasi, että ylimääräisen vapaa-ajan poistamista korvataan sillä, ettei perjantaisin tarvitse osallistua kokouksiin. Epic Games tiedotti lisäksi, että työntekijät saavat jo nyt neljä viikkoa vapaata vuosittain, kun yhtiö sulkee ovensa kahdeksi viikoksi joka kesä ja talvi.

LUE MYÖS: Epic Games Store saa ensi viikolla pitkään kaivatun ominaisuuden, joka on ollut pahimmalla kilpailijalla käytössä jo yli 10 vuotta