Epic Gamesin isolla rahalla järjestämä Fortnite Battle Royale -eSport-liiga farssahti pahasti

18.07.2018 12:35 | Muropaketin toimitus

Epic Gamesin järjestämä Fortnite Battle Royalen Summer Skirmish -eSports-liiga on alkanut heikosti. Pelit ovat kärsineet teknisistä ongelmista ja lähetystä on ollut vaikea seurata.

Fortnite Battle Royale on tämän hetkin kuumin pelihitti. Suosion vuoksi battle royale -räiskinnän ympärille on kehittymässä myös eSports-skene, jota johtaa Epic Gamesin itsensä pyörittämä Summer Skirmish -liiga.

Ikävä kyllä Summer Skirmishin ensimmäinen viikko kului vielä lastentautien kanssa painimiseen, raportoi PC Gamer. Alun alkaenkin liigaan kutsuttiin melko tuntemattomia pelaajia, samalla kun esimerkiksi Blitz Showdown NA:n voittaja jäi kokonaan ulos. Itse peleissä monet osallistujat kuolivat selkeästi verkkoviiveen vuoksi.

Summer Skirmish ei tarjonnut hupia edes katsojille. Isoista palkintorahoista kisattaessa pelaajat eivät ottaneet ylimääräisiä riskejä, vaan suurin osa pelaajista suojautui maan alle rakennettuihin bunkkereihin vältellen taistelua. Pelaajien seuraaminen oli muutenkin haastavaa, sillä tuotantotiimillä oli haasteita löytää peleistä toimintaa. Kerran streamille eksyi jopa taulukkolaskentaohjelma.

Epic Gamesin Fortnite-liigan on määrä jatkua vielä tulevien viikkojen ajan. Onkin toivottavaa, että Summer Skirmishin ongelmat saadaan hiottua jatkossa pois.