UUSIMMAT

Eräs pelimaailman tunnetuin veijari lähti NFT-huumaan – Tienasi 40 miljoonaa euroa mielikuvitusmaata myymällä

17.12.2021 17:53 | Muropaketin toimitus

Peter Molyneux on innostunut NFT-villityksestä. Hän kehittää parhaillaan peliä, jossa pelaajat voivat ostaa NFT-alueita oikealla rahalla. Molyneux on tähän mennessä myynyt maata yli 40 miljoonan euron edestä.

Kuuluisat peliyhtiöt Bullfrog Productions ja Lionhead Studios perustanut Peter Molyneux on innostunut NFT-muoti-ilmiöstä niin paljon, että hän on parhaillaan kehittämässä omalaatuista NFT-peliä. Asiasta kertoo Game Rant -sivusto.

Molyneux tunnetaan tavasta, jolla hän mainosti työn alla olevia pelejään. Väitteet eivät yleensä pohjautuneet todellisuuteen. Tästä huolimatta Molyneux on ollut mukana tekemässä uraauurtavia pelejä, kuten Populous, Dungeon Keeper ja Fable.

Molyneuxin uusin projekti on peli nimeltä Legacy. Sitä on kuvailtu innovatiivikseksi peliksi, joka käyttää hyväkseen lohkoketjuteknologiaa. Peliin pääsee mukaan ostamalla Land-NFT:ksi kutsuttua pelimaailmassa sijaitsevaa maata. Sille voi pystyttää rakennuksia ja luoda digitaalisia tuotteita, joita myydä pelin kauppapaikalla. Pelimaailmassa käytettävä valuutta on LegacyCoin, joka on yleisesti käytössä olevan Ethereum-lohkoketjun osa.

Legacy-pelin julkaisua kaavaillaan ensi vuodelle, mutta siitä on jo nyt ostettu maata yli 40 miljoonan euron edestä. Esimerkiksi London-niminen maapala myytiin noin miljoonan euron myyntihinnalla.

Peliä kehittää Molyneuxin 22cans-niminen yhtiö, jonka toiminta ei herätä luottamusta. Studio on tähän mennessä julkaissut vain yhden pelin, Godus, ja senkin ennakkoversiona. Peliä ei ole päivitetty yli viiteen vuoteen.