UUSIMMAT

Erikoinen näytös pelimediassa: IGN julkaisi tukiviestin palestiinalaisille, mutta se ei kauan pysynyt linjoilla

17.05.2021 12:00 | Muropaketin toimitus

Kahden pelisivuston uutiset palestiinalaisten tukemisesta ovat kadonneet linjoilta.

Yhteenotot Israelin ja Palestiinan välillä ovat kiihtyneet viime päivinä, mikä on saanut monet organisaatiot ottamaan kantaa tilanteeseen. Myös pelisivusto IGN julkaisi viikonloppuna artikkelin, jossa neuvottiin lukijoille kuinka he voivat tukea palestiinalaisia hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta.

Kotaku kuitenkin kertoo, että tämä artikkeli ei kauan pysynyt linjoilla. IGN on monikansallinen media, ja IGN Israel tuomitsikin pian yhdysvaltalaisen pääsivuston artikkelin. Niinpä tämä artikkeli sekä twiitti aiheesta katosivat ilman sen kummempia selityksiä.

Nyt maanantain puolella IGN on julkaissut selityksen artikkelinsa poistamiselle. IGN:n mukaan tarkoituksena ei ollut asettautua konfliktin kummankaan osapuolen puolelle, vaan ainoastaan osoittaa tukea kaikille traagisten tapahtumien koskettamille ihmisille. IGN siis kertoo poistaneensa artikkelin ja twiitin niiden puolueellisuuden vuoksi.

Myös pelisivusto Game Informer julkaisi sunnuntaina oman artikkelinsa, jossa listattiin palestiinalaisia auttavia hyväntekeväisyysjärjestöjä. Tämäkin artikkeli katosi pian linjoilta.

Kotaku puolestaan on julkaissut viikonloppuna oman kirjoituksensa Israelin ja Palestiinan tilanteesta, ja tämä artikkeli on yhä linjoilla. Artikkelissa vaaditaan toimia Israelin hallinnon harjoittaman palestiinalaisten sorron purkamiseksi. Myös esimerkiksi pelisivusto GameSpotin päätoimittaja on ottanut julkisesti kantaa palestiinalaisten puolesta.

Ylen tuoreimman tiedon mukaan Israelin iskuissa on kuollut viikon aikana 197 ihmistä, joista 58 on lapsia. Israelin puolella kuolleita on kymmenen, joista kaksi on lapsia.

Muropaketin uusimmat