European Speedrunner Assembly käynnistyy tänään, luvassa monta päivää pelistriimejä

21.07.2017 13:43 | Muropaketin toimitus

Maailman suosituimpiin pikapelitapahtumiin lukeutuva European Speedrunner Assembly käynnistyy tänään. Heinäkuun loppuun asti kestävään tapahtumaan osallistuu myös monia suomalaisia speedrunnereita.

Ruotsin Växjössä käynnistyy tänään useita päiviä kestävä pelitapahtuma European Speedrunner Assembly. Speedruneihin eli pikapelaamiseen keskittyvä tapahtuma on harrastajien keskuudessa maailman suosituimpia, ja siihen osallistuu pelaajia useita eri maista.

European Speedrunner Assemblya voi seurata suorana striiminä lauantai-illasta kello 19.00 alkaen, ja striimaus jatkuu aina 29. heinäkuuta asti. Tapahtumaa voi seurata Twitchissä ja lisätietoja löytyy ESA:n virallisilta sivuilta.

Tapahtuman sivustolla on myös julkaistu täydellinen aikataulu, josta selviää, että speedrun-tapahtumaan osallistuu myös monia suomalaisia pelaajia. Suomalaispelaajat pikapelaavat tapahtumassa muun maussa Crash Team Racing (1999), Grand Theft Auto IV (2008) ja Halo: Combat Evolved (2001) -pelejä erilaisilla suoritustavoilla. Ohjelmaa voi tarkastella tapahtuman sivuilta.