Uusimmat

EVE Onlinen kylkeen pitkään kehitetty FPS-peli kuopattiin – ja herätettiin heti kuolleista

19.02.2020 16:16 Muropaketin toimitus

MMO-peli EVE Onlinen kanssa samaan maailmaan sijoittuvaa FPS-peliä ei ole kokonaan hylätty, mutta projekti on palautunut alkutekijöihinsä.

CCP Games tunnetaan massiivisesta ja suosittuna pysyneestä EVE Online -avaruuspelistään, mutta studiolla on pitkään puuhailtu myös samaan universumiin sijoittuvaa verkkoräiskintää työnimellä Project Nova. Vuoden 2018 lopulla studio julkisti hieman lisätietoja pelistä, mutta pian kehittäjät ilmoittivatkin palaavansa suunnittelupöytään koko projektin kanssa.

Nyt Eurogamer kertoo tuoreimmasta, hieman sekavasta käänteestä Project Novan tarinassa: peli on nyt virallisesti kuopattu, ja islantilaisen studion kehitystiimi on siirretty muiden projektien pariin.

Paitsi että tässä ei ole koko tarina. CCP Games nimittäin jatkaa edelleen EVE Online -teemaisen verkkoräiskinnän kehitystä, mutta täysin uudelta pohjalta. Nyt tehtävän on saanut hoidettavakseen yhtiön lontoolainen studio, ja selkeyden vuoksi nimikkeestä Project Nova on luovuttu kokonaan.

”Scifi-räiskintämme kokoluokkaan ja suuntaan tehtyjen merkittävien muutosten vuoksi oli järkevää muuttaa tapaa, jolla viittaamme peliin studion sisällä”, toteaa CCP:n PR-johtaja George Kelion. ”Joten emme enää käytä nimeä Project Nova tästä konseptista.”

Eli lyhyesti: Project Nova on kuollut, mutta EVE Onlineen perustuva FPS-räiskintä on yhä työn alla.

Kelionin mukaan CCP Games kääntää myös kelkkaansa siinä, ettei studio enää paljasta projekteja ennen aikojaan. Tästä lähtien kehittäjät aikovat odottaa virallisia julkistuksia ennen kuin he jakavat tietoa työn alla olevista peleistä.