Facebook tekee kauhulla odotetun liikkeen: Tuo mainokset Oculus Quest 2 -virtuaalijärjestelmiin

17.06.2021 21:55 | Muropaketin toimitus

Oculus Quest 2 -VR-järjestelmiin on tulossa mainoksia.

Facebook on tiedottanut, että se on aloittamassa kokeilun, jonka päämääränä on tuoda Oculus Quest 2 -VR-järjestelmiin mainoksia. Facebook tähdentää, että tarkoituksena on kohdistaa enemmän tuloja pelikehittäjille. Asiasta kertoo Tech Raptor -sivusto.

Oculus Quest 2 tuli saataville viime vuoden lopussa, kun se yllätyksellisesti julkistettiin Oculus-yhtiön toimesta. Facebook omistaa Oculuksen. Oculus Quest 2 ylitti edellisten Oculus-mallien yhteenlasketun myyntiluvun kuudessa kuukaudessa.

LUE MYÖS: Sonyn PSVR 2 -lasit sekä Oculus Quest 3 -lasit ilmestyvät todennäköisesti ensi vuonna

Mainontaa kokeillaan Resolution Games -studion Blaston-pelissä, ja testaus laajenee lähiviikkoina muutaman muun studion julkaisuissa.

Facebook vakuutteli, että Oculus-käyttäjien ei kannata olla huolissaan yksityisyydensuojasta. Mainokset toimivat yleisen Facebook-mainonnan mukaisesti, ja käyttäjät voivat poistaa sellaiset mainokset, joita he eivät halua nähdä. Facebook on tiedottanut, että se ei käytä minkäänlaista dataa, jota Oculus-järjestelmä on käyttänyt, tallentanut laitteelle tai mitään muuta sisältöä.

Mainokset kohdistuvat Oculus-käyttäjälle sen mukaan, millaiseen mainossisältöön on Facebookissa reagoitu. Oculus Quest -järjestelmä vaatii Facebook-tunnuksen.