Uusimmat

Fallout-kehittäjien roolipeli poistui Steamista julkaisuoikeuksien takia

20.06.2019 07:30 Muropaketin toimitus

Obsidian Entertainmentin pidetty roolipeli Alpha Protocol on poistunut Steamin jakelusta, sillä Sega menetti pelin julkaisuoikeudet.

Fallout: New Vegasista ja tulevasta The Outer Worldsista tunnettu Obsidian Entertainment siirtyi jonkin aikaa sitten Microsoftin omistukseen, mutta studion aiemmilla peleillä on ollut useita eri julkaisijoita. Oletettavasti tästä syystä yksi studion aiemmista peleistä ei toistaiseksi ole saatavilla Steamista.

Eurogamer nimittäin kertoo, että Obsidianin vakoojaroolipeli Alpha Protocol on poistunut myynnistä Valven pelikaupassa. Pelin myyntisivulla julkaistu huomautus kertoo, että ”julkaisijan pyynnöstä peliä Alpha Protocol ei enää myydä Steamissä.”

Alpha Protocolin julkaisi aikanaan vuonna 2010 Sega, joka kertoo, että pelin julkaisusopimus on rauennut. Eurogamerin mukaan on oletettavaa, että pelin oikeudet ovat nyt palanneet Obsidianille, joka voi julkaista pelin uudelleen halutessaan.

Jakelun päättyminen ei vaikuta niihin pelaajiin, jotka ovat pelin jo ostaneet.

Alpha Protocol sai ilmestyessään ristiriitaisia arvioita kriitikoilta, mutta Steam-käyttäjien keskuudessa sillä on paljon tyytyväisiä pelaajia. Pelin lähes 3000:sta käyttäjäarviosta peräti 82% on positiivisia.