Klassikkopeli GoldenEye 007:n uusi versio törmäsi seinään – Lisenssinomistajilta tuli tyly, mutta odotettu viesti

13.08.2020 09:40 | Muropaketin toimitus

Vuonna 1997 ilmestyneen Nintendo 64 -klassikko GoldenEye 007:n fanien tekemä uusioversio GoldenEye 25 on viimeisin harrastelijaprojekti, joka on jouduttu lopettamaan lisenssinomistajien älähtäessä.

Uudella videolla pelin säveltäjä Yannick ”GoldenZen” Zenhäusern kertoo, että James Bondin oikeudet omistava MGM ja Danjaq on lähettänyt tekijöille lopetusukaasin, jonka seurauksena faniprojektista on poistettava kaikki viittaukset ikoniseen vakoojaan.

Tämä ei onneksi tarkoita projektin kuolemaa, vaan muutosta henkiseksi jatko-osaksi, josta poistetaan kaikki viittaukset James Bondiin, 007:ään tai muuhun oikeudellisesti häilyvään. Projektin uudeksi nimeksi on ristitty Spies Don’t Die, joka voidaan julkaista tämän ansiosta myös Steamissa tai jopa konsoleilla.

Kehittäjät julkaisivat myös Twitterissä listauksen, mitä kaikkia ominaisuuksia he voivat säilyttää pelissä. Näihin lukeutuivat muun muassa GoldenEye 007:stä tutu ase- ja ammusjärjestelmä, osa kentistä, pelikoodi ja ääniefektit.

Tekijöiden alkuperäinen suunnitelmana oli julkaista GoldenEye 25 ilmaiseksi vuonna 2022, jolloin esikuvana toiminut N64-peli täyttää 25 vuotta. Spies Don’t Dien julkaisuikkunaa ei vielä paljastettu.