Fanit käyttivät kahdeksan kuukautta Ace Attorney -pelin kääntämiseen, kunnes Capcom poistatti videot YouTubesta

07.07.2017 20:02 | Muropaketin toimitus

Ace Attorney -seikkailupelin fanit käänsivät länsimaissa julkaisematonta peliä YouTube-videoille kuukausikaupalla, kunnes Capcom poistatti kaikki heidän videonsa. Fanit eivät tiedä, miksi juuri he joutuivat silmätikuiksi, eikä Capcom kommentoi asiaa.

Dai Gyakuten Saiban (2015) on länsimaissa julkaisematon spin off -peli suositusta Ace Attorney -tarinapelien sarjasta. Koska Nintendo 3DS:lle julkaistua peliä ei ilmeisesti ole aikomustakaan kääntää englanniksi, ryhtyivät kaksi pelisarjan fania kääntämään peliä tehtävä kerrallaan ja julkaisemaan sitä videoina YouTubessa.

Kotaku kuitenkin kertoo, että nimimerkeillä Garbage ja O esiintyvien kääntäjien fanitoiminta sai kahdeksan kuukauden jälkeen äkkinäisen lopun, kun he yllättäen huomasivat Capcomin poistattaneen kaikki heidän käännösvideonsa YouTubesta. Ainoastaan alla oleva englanniksi tekstitetty traileri oli jäljellä.

Tapaus on erikoinen, sillä YouTubesta löytyy yhä lukuisia muiden fanien kääntämiä Ace Attorney -videoita, eikä ole tiedossa, miksi juuri Garbagen ja O:n videot joutuivat silmätikuksi. Poistamisesta tulleen ilmoituksen mukaan heidän videoistaan oli tehty ilmoitus manuaalisesti, eli kyse ei ole automaattisesti tapahtuneesta Content ID -poistosta. Jonkun Capcomilla on täytynyt erikseen päättää videoiden poistattamisesta.

Kotaku pyysi kommenttia Capcomilta, mutta yhtiö kieltäytyi sellaista antamasta. Menettely on outoa, sillä käytännössä videot olivat vain läpipeluuvideoita, jollaisia YouTube on pullollaan.

Dai Gyakuten Saiban vie Ace Attorney -peleistä tutun lakimiesdraaman 1800-luvun lopun Englantiin, jossa japanilainen lakimies muun muassa ratkoo rikoksia legendaarisen Sherlock Holmesin rinnalla. Pelin jatko-osa julkaistaan elokuussa, sekin vain Japanissa.

Garbage ja O ovat tehneet valituksen videoidensa poistamisesta, ja he aikovat joka tapauksessa ryhtyä kääntämään englanniksi myös pelin jatko-osaa, jahka se ilmestyy.

Muropaketin uusimmat