UUSIMMAT

FaZe Clanin oikeuteen haastaneen esports-ammattilaisen sopimus vuoti julkisuuteen – ”Täyttä roskaa”, myönsi joukkueen omistaja

28.05.2019 20:54 | Muropaketin toimitus

Fortnitea ammatikseen pelaava Turner ”Tfue” Tenney haastoi aiemmin edustamansa FaZe Clan esports-organisaation oikeuteen sopimusrikkomuksista. Nyt sopimus on vuotanut julkisuuteen

Aiemmin kerroimme,  kuinka 21-vuotiaan Tfuen ja FaZe Clanin väliset erimielisyydet liittyvät rahaan ja sponsorisopimuksiin. Tfuen ja tämän asianajajan mukaan FaZe Clanin sopimuskäytännöt ovat laittomia ja epäreiluja pelaajaa kohtaan.

Muutama päivä sitten tuntematon taho vuoti Tfuen pelaajasopimuksen The Blast -sivustolle. FaZe Clan on vahvistanut sopimuksen olevan aito.

Sopimuksen mukaan Tfuelle maksettiin 2000 dollarin kuukausipalkkaa. Turnausvoitoista 80 prosenttia meni pelaajalle ja 20 prosenttia FaZe Clanille. Pelaajan FaZe Clanille tuomien sponsoridiilien tuotot jaettiin tasan, kun taas FaZe Clanin löytämistä sponsorisopimuksista maksettiin Tfuelle 20 prosenttia. Sopimus myös rajoitti Tfueta sopimasta omia sponsorisopimuksiaan ilman FaZea Clania.

FaZe Clanin vastineessa joukkueen omistaja Richard Banks Bengtson myönsi sittemmin poistetussa twiitissä sopimuksen olevan ”täyttä roskaa” ja kertoo organisaation tarjonneen Tfuelle useita kertoja uutta sopimusta, joista pelaaja kuitenkin kieltäytyi. Omistajan mukaan FaZe Clan ei kuitenkaan ottanut nykyisestäkään sopimuksesta kaikkea hyötyä irti, vaan organisaatio on hyötynyt Tfuesta rahallisesti vain 60 000 dollarin edestä.

Huhujen mukaan Tfue ei ottanut uusia sopimuksia vastaan, koska tämä haluaa eroon FaZe Clanista ja aikoo perustaa oman esports-organisaation.