Final Fantasy 14:n huikea suosiopiikki rasittaa pahasti pelin palvelimia – ”Suosio on ollut odottamaton ja hämmästyttävä”

21.07.2021 12:13 | Muropaketin toimitus

Square Enixin huippusuosittu MMORPG Final Fantasy 14 on noussut viimeviikkoina entistä suositummaksi, mikä on aiheuttanut ongelmia pelin servereille.

Pelin ohjaaja Naoki Yoshida onkin kommentoinut tilannetta pelin kotisivuilla ja todennut uuden suosion tulleen ”yllätyksenä” ja olevan ”hämmästyttävä”. Yoshida mainitseekin pelin saaneen ennätysmäärän pelaajia useilla eri alueilla, kun ”valtava määrä uusia pelaajia on käynnistänyt seikkailunsa”.

Uudet pelaajamäärät ovatkin rasittaneet pelin servereitä ja lisännyt jonotusaikoja. Yoshida mainitseekin, että Square tarkkailee parhaillaan uusiksi omia serveri- ja laajennussuunnitelmiaan ja selvittää, voisiko tilannetta helpottaa lisäämällä esimerkiksi uusia datakeskuksia. Valitettavasti tähänkin vaikuttaa maailmalla vallitseva puolijohdepula, joka on johtanut myös uusien konsoleiden ja näytönohjainten saatavuusongelmiin.

Aiemmin tässä kuussa Square Enix poisti hetkellisesti Final Fantasy 14:n pois myynnistä, minkä huhuiltiin johtuvan täsmälleen samasta syystä. Peli on saamassa uuden laajennuksen, Endwalkerin, myöhemmin marraskuussa.

Lue myös: Tällaista ei näe aivan joka päivä – Final Fantasy 14 nousi niin suosituksi, että pelin digiversio myytiin loppuun