Final Fantasy -verkkopelin uudet pelaajarodut herättävät kritiikkiä – rodut oudosti sukupuoleen sidoksissa

27.03.2019 16:58 | Muropaketin toimitus

Final Fantasy XIV Online -verkkopeliin on julkistettu kaksi uutta pelattavaa rotua, joista toiset ovat vain miehiä ja toiset vain naisia.

Square Enix on herättänyt huomiota erikoisella julkistuksellaan, joka tapahtui Tokion Final Fantasy Fan Fest -tapahtuman yhteydessä. Final Fantasy XIV Online -massiiviroolipeliin on paljastettu kaksi uutta pelattavaa rotua, jotka on molemmat lukittu tiettyyn sukupuoleen, kertoo GameSpot.

Kaksi rotua ovat Hrothgar ja Viera (kuvassa), joista ensimmäinen on tarjolla vain miespuolisille hahmoille ja toinen vain naishahmoille. GameSpotin mukaan peliyhtiön päätös on herättänyt paljon kritiikkiä Final Fantasy XIV:n pelaajakunnan keskuudessa, ja kehittäjät harkitsevat nyt, kuinka asiaan kannattaisi reagoida. Päätöksiä ei olla ehditty vielä tekemään.

”Haluamme käydä läpi kaiken pelaajien antaman palautteen”, toteaa pelijohtaja Naoki Yoshida. ”Viime kädessä uuden rodun laittaminen peliin on kuitenkin todella kallista. Se on oikeasti melkoinen operaatio.”

Syy sukupuolisidonnaisuuteen on siinä, että Final Fantasy XII -pelissä (2006) Viera-lajin miesten kerrotaan pysyttelevän kokonaan poissa näkyvistä. Tämän vuoksi pelattavat Vierat ovat vain naisia, ja vastapainoksi valittiin tehdä pelattavista Hrothgareista vain miehiä. Päätöstä ei kuitenkaan otettu hyvällä vastaan pelaajien keskuudessa.

Alta näet Hrothgar-rodun esittelytrailerin.