Final Fantasy VII Remake muuttaa myös alkuperäisen pelin erikoiskykyjä

25.06.2019 13:35 | Muropaketin toimitus

Materia-järjestelmään tulee muutoksia Final Fantasy VII -klassikkopelin uusintaversiossa, joka ilmestyy ensi vuonna.

Maaliskuussa 2020 ilmestyvän Final Fantasy VII Remake -pelin ensimmäinen osa ei ole täysin uskollinen alkuperäiselle, vuoden 1997 peliklassikolle, vaan se ottaa runsaasti vapauksia koko pelisisällön suhteen. Yksi uudistuksista liittyy pelin Materia-järjestelmään.

Alkuperäisessä Final Fantasy VII:ssä Materia-taikaesineitä voi yhdistää aseisiin ja saada täten eriskoiskykyjä. Materia tulee toimimaan samaan tapaan myös Remake-versiossa, mutta muutoksia on luvassa.

Game Informer kertoo, että tulevan pelin Materiat eivät ole täysin samoja kuin alkuperäisessä pelissä. Ohjaaja Tetsuya Nomura on tuoreessa haastattelussa paljastanut, että osa klassisista lisäominaisuuksista jää kokonaan pois ja niiden tilalle tulee täysin uusia ominaisuuksia. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että pelin uudessa taistelujärjestelmässä kaikki perinteiset kyvyt eivät enää olisi toimineet.

Tämä ei suinkaan ole ainoa tapa, jolla Final Fantasy VII Remake uudistaa klassikkopeliä. Kuten E3-messuilla kerrottiin, on esimerkiksi Midgarin pelialue laajennettu täysmittaisen pelikokemuksen suuruiseksi, vaikka alkuperäisessä pelissä sen läpäiseminen kesti vain murto-osan peliajasta.

Final Fantasy VII Remake käynnistyy ensimmäisen osan voimin 3. maaliskuuta 2020 vain PlayStation 4:llä. Seuraavien osien julkaisuajankohdasta ei ole tarkempaa tietoa.