Final Fantasy VIII on täynnä outoja repliikkejä, ja tämä blogi kokoaa niistä parhaimmat

09.07.2017 15:01 | Muropaketin toimitus

Suomalainen pelitoimittaja ja kirjailija Aleksandr Manzos on kerännyt klassikkopeli Final Fantasy VIII:n parhaat ja oudoimmat repliikit. 

Final Fantasy VIII (1999) ei ole yhtä rakastettu peli kuin edeltäjänsä Final Fantasy VII (1997), mutta se on kiistatta yksi alkuperäisen PlayStationin klassikoista. Pelin dialogi ei kuitenkaan aina ole täysin kohdallaan, kuten pelitoimittaja Aleksander Manzos toteaa tuoreessa blogitekstissään.

”En tiedä, mikä Squaren ysäripeleissä sen tekee, mutta niiden dialogi on kautta linjan vinksallaan”, Manzos kuvailee. ”Tämä on hyvä juttu. Käännökset eivät ole aina sanakirjaoikeita, mutta ainakaan ne eivät ole ikinä kliinisiä. Myös FFVIII:ssa on runsaasti erikoisia heittoja, jotka saavat lukemaan ruudulla näkyvän tekstin kahteen kertaan.”

Tuoreeseen blogijulkaisuunsa Manzos onkin koonnut kuvakaappauksin peräti 80 Final Fantasy VIII:n parasta repliikkiä. Alta voit vilkaista muutamat valintamme, ja koko galleria on selattavissa Manzosin blogista. Valikoima vaihtelee ilahduttavan luonnottomista huudahduksista (”A transcontinental railroad, baby!”) täysin käsittämättömiin repliikkeihin (”He eats up a wot of r food 2…”).

Gallerian kuvia voit selata täydessä koossa yläkulman painikkeesta.

Aleksandr Manzos tunnetaan muun muassa Pelit-lehden toimittajana, ja hiljattain häneltä julkaistiin myös historiikkiteos Kaikkien aikojen pelit, jonka arvostelun voit lukea alta:

Arvostelu: Kaikkien aikojen pelit on videopelien ystävän perusteos

Muropaketin uusimmat