Uusimmat

Floridan peliturnauksen ammuskelussa kolme kuollutta – ampuja oli menestynyt Madden-pelaaja

27.08.2018 08:18 Muropaketin toimitus

Yhdysvalloissa järjestetyssä Madden 19 -peli aluekarsinnassa tapahtui joukkoammuskelu, jossa kuoli kolme ja haavoittui yli kymmenen ihmistä.

Floridan Jacksonvillessä tapahtui eilen kolme kuolonuhria vaatinut joukkoammuskelu. Ylen mukaan paikalla kuoli kaksi uhria sekä epäilty ampuja, ja sairaalahoidossa on yksitoista haavoittunutta.

Ammuskelu tapahtui Madden 19 -urheilupelin paikallisessa karsintaturnauksessa, josta voittajat etenevät Las Vegasissa järjestettävään finaaliin. Karsinta järjestettiin The Jacksonville Landingin ostoskeskuksessa sijaitsevassa GLHF Game Barissa. Ammuskelun alku taltioitui videolle, ennen kuin Madden-turnauksen Twitch-striimi ehdittiin keskeyttämään.

Pelisivustojen Kotaku ja Game Informer mukaan viranomaiset ovat kertoneet, että epäilty on oletettavasti Marylandista Floridan turnaukseen matkustanut Madden-pelaaja, 24-vuotias David Katz. FBI:n on vahvistettu aloittaneen tutkimukset Katzin kotikaupungissa Baltimoressa, mutta henkilöllisyyttä ei ole vielä vahvistettu.

Nimillä ”Bread” tai ”Sliced Bread” pelannut Katz on menestynyt kilpapelaaja, joka voitti Madden NFL 17 Bills Championship -turnauksen. Paikalla olleiden mukaan Katz putosi eilisestä turnauksesta jo aiemmin päivällä, mutta palasi myöhemmin paikalle.

Madden-pelien julkaisija Electronic Arts, jonka hyväksymässä turnauksessa ammuskelu tapahtui, on julkaissut Twitterissä alla olevan lausunnon tapahtuneesta.