UUSIMMAT

Fortnite: Battle Royalea voi pian pelata kaikkien laitteiden kesken – Paitsi PS4:n ja Xbox Onen

13.03.2018 11:20 | Muropaketin toimitus

Huippusuosittua Fortnite: Battle Royalea voi pian pelata monien eri alustojen kesken. Sony näyttää kuitenkin yhä estävän PlayStation 4:n ja Xbox Onen yhteispelin.

Viime vuonna massiivisen suosion saavuttanut Fortnite: Battle Royale saapuu pian mobiilialustoille, ja iOS-version ennakkoilmoittautuminen on jo käynnissä. Samalla kehittäjät ovat luvanneet pelin saavan pian toivotun cross-play -ominaisuuden, eli eri alustojen välillä voi pian pelata samoissa otteluissa.

GameSpotin mukaan alustojen välinen yhteispeli tulee toimimaan kaikilla eri yhdistelmillä, paitsi PlayStation 4:n ja Xbox Onen välillä. PS4:llä siis onnistuu cross-play eri mobiiliversioiden ja PC-version kanssa, samoin Xbox Onella, mutta Microsoftin ja Sonyn konsoleiden välillä homma ei toimi.

Xbox-johtaja Phil Spencer sekä Fortniten kehittäjät ovat myös todenneet julkisesti Twitterissä toivovansa itsekin PS4:n ja Xbox Onen yhteispeliä. Ongelma näyttää olevan Sonyn päässä, mikä ei ole varsinaisesti yllätys. Esimerkiksi viime vuonna kerroimme pelikehittäjien paljastaneen, että juuri Sony jarruttelee konsoleiden välistä yhteispeliä.

Mitään teknistä estettä PS4:n ja Xbox Onen yhteispelille ei ole. Fortniten kehittäjästudio Epic Games on jopa kerran laittanut eri versiot toimimaan cross-playna, mutta tämä lakkautettiin nopeasti ja sitä väitettiin virheeksi.

Sonylla on hallitseva markkina-asema nykyisellä konsolisukupolvella, mikä lienee ainakin yksi motiiveista cross-playn estämiselle. Jää nähtäväksi, tuleeko yhtiö muuttamaan kantaansa tulevaisuudessa.

VG24/7 on julkaissut tarkan listan mobiililaitteista, joilla Fortnite: Battle Royale tulee toimimaan.

Muropaketin uusimmat