Uusimmat

Fortnite-kehittäjät ostivat suomalaisyhtiön, joka vastaa pelin turvallisuudesta

09.10.2018 08:15 Muropaketin toimitus

Fortnite: Battle Royalella ilmiömäiseen menestykseen noussut Epic Games on ostanut helsinkiläisen Kamun.

Suomalaisen, peliturvallisuuteen keskittyvän Kamun palveluita on käytetty jo aiemmin hittipeli Fortnitessa, mutta nyt Epic Games on ostanut yhtiön. Asiasta kerrotaan tiedotteessa helsinkiläisen Kamun nettisivuilla.

”Kamun tiimi ja työkalut ovat auttaneet rakentamaan energisen Fortnite-moninpelikokemuksen, joka on reilu kaikille pelaajille”, kommentoi kauppaa Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney.

Vuonna 2013 perustettu Kamu tunnetaan Easy Anti-Cheatista, jota käyttää 80 peliä ja 100 miljoonaa pelaajaa maailmanlaajuisesti. Peliturvallisuuden ohella Kamu tarjoaa pelien telemetrikkaan ja yhteisöllisyyteen keskittyviä työkaluja.

”Huijaamista vastaan kamppaileminen oli vasta alkua”, kertoo Kamun toimitusjohtaa Simon Allaeys. ”Nykyään tuotteemme auttavat kehittäjiä myös pysymään kilpailukykyisinä ja tunnistamaan pelaajien tarpeet heti kun ne nousevat esiin.”

Yhtiö jatkaa tiedotteen mukaan palveluidensa tarjoamista kaikille asiakkailleen. Kamun yhteistyökumppaneita ovat muun muassa suuret peliyhtiöt Bandai Namco, Crytek, Focus Home Interactive ja Ubisoft.