Fortnite menetti juuri valtavan määrän pelaajia – potentiaalisesti vuosiksi

23.09.2021 09:16 | Muropaketin toimitus

Epic Gamesin toimitusjohtaja Tim Sweeney on paljastanut huonoja uutisia kaikille Fortnitea iOS:lla pelaaville henkilöille.

Epicin ja Applen välisen oikeustaiston päätöksen seurauksena Apple on ilmoittanut estäneensä Epicin Applen ekosysteemistä siksi aikaa, kunnes kaikki hovissa tehdyt valitukset on käyty läpi. Sweeneyn mukaan tähän voi mennä jopa viisi vuotta.

Toisin sanoen tämä tarkoittaa sitä, ettei Fortnite ole palaamassa iOS-laitteille mahdollisesti seuraavaan viiteen vuoteen, joten Applen laitteilla Epicin suosittua peliä pelaavat joutuvat joko vaihtamaan kokonaan alustaa tai luopumaan pelaamisesta kokonaan.

Oikeuskiistan tuorein vaihe on vain viimeisin jo kuukausia kestäneestä taistelusta, jolla Epic on pyrkinyt pienentämään Applen 30 % siivua kaikista Apple Storen kautta tehdyistä tuotoista. Tapauksen viimeisin käänne ei mennyt kuitenkaan kummankaan yhtiön puolelle, sillä nyt Epic on bannattu iOS:lta ja Apple joutuu jatkossa hyväksymään ulkopuolisia maksutapoja App Storeen.

Sweeney totesi aikovansa jatkaa taisteluaan Applea vastaan ja väittää, että Apple on rikkonut lupauksensa tuoda Fortnite takaisin App Storeen.