Uusimmat

Fortnite saapuu ensi viikolla seuraavalle sukupolvelle – näin uudet versiot poikkeavat nykyisistä

03.11.2020 10:28 Muropaketin toimitus

Epic Games on paljastanut tarkemmin ensi viikolla uudelle konsolisukupolvelle loikkaavan Fortniten tulevista parannuksista.

PlayStation 5:lle ja Xbox Series X:lle saapuva suosittu battle royale -peli pyörii kummallakin konsolilla 4K-resoluutiolla ja 60 ruudun kuvataajuudella. Pelin visuaalista ilmettä on luvattu parantaa ”dynaamisilla parannuksilla ja fysiikanmallinnuksella”, joka luo myös tekijöiden mukaan entistä dynaamisemman ja interaktiivisemman maailman.

Näihin parannuksiin lukeutuvat muun muassa räjähdysten seurauksena heiluva ruohikko ja puut, paremmat neste- ja savumallinnukset sekä täysin uusia myrsky- ja pilviefektejä. Myös valaistusta on tehostettu entisestään.

Xbox Series S:llä ei päästä aivan vastaavaan, vaan sillä peli pyörii 1080p-resoluutioisena 60 ruudun kuvataajuudessa. Epic lupaa kuitenkin tuovan ”suurimman osan” isosisarustensa parannuksista myös Series S:lle. Kaikki kolme konsolia tukee lisäksi jaetun ruudun yhteistyötilaa 60 ruudun kuvataajuudella.

Tämän ohella PlayStation 5 -versio hyödyntää uuden DualSense-ohjaimen haptista palautetta myös liipaisimissaan. Lisäksi peli tukee Activities-ominaisuutta.

Lopuksi peli tukee alustojen välistä pelaamista ja tallennusta, joten omat saavutukset ja kerätyt kosmeettiset esineet voi tuoda sellaisenaan uudelle sukupolvelle.

Fortnite julkaistaan Xbox Series X:lle 10. marraskuuta ja PlayStation 5:lle 19. marraskuuta.