FPS-klassikko S.T.A.L.K.E.R. saa täysverisen jatko-osan – Asialla alkuperäiset kehittäjät

16.05.2018 09:52 | Muropaketin toimitus

Juuri avattu virallinen sivusto paljastaa, että S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl saa viimein uuden jatko-osan. Peliä saadaan kuitenkin odottaa vielä tovi.

PC-pelaajat muistavat vuonna 2007 ilmestyneen S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobylin kehuttuna FPS-pelinä, jota pidetään nykyaikaisten open world -seikkailujen uranuurtajana. Nyt pelille on luvassa täysin uusi jatko-osa, pitkän odotuksen jälkeen.

Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden maisemiin sijoittuva, ja vapaasti elokuva- ja kirjaklassikko Stalkeriin perustuva räiskintäpeli on poikinut kaksi seuraajaa: esiosan S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky (2008) ja jatko-osan S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2010). Sarjan kehitys kuitenkin katkesi vuonna 2012, kun ukrainalainen kehittäjästudio GSC Game World suljettiin. Kesti tosin vain kaksi vuotta, kun GSC palasi elävien kirjoihin, ja nyt se on viimein julkistanut seuraavan S.T.A.L.K.E.R. -pelin.

Kuten Polygon kertoo, kantaa uutukainen yksinkertaisesti nimeä S.T.A.L.K.E.R. 2. Pelille on avattu virallinen sivusto, joka ei sisällä muuta informaatiota kuin yllä olevan teaser-kuvan. Mitään tarkempia tietojaa, kuten julkaisualustoja, ei ole vielä paljastettu. Sarjan aiemmat pelit ovat ilmestyneet vain PC:lle.

Kuvassa olevat numerot viittaavat Polygonin mukaan siihen, että peli ilmestyy vuonna 2021. Edessä on siis vielä pitkä odotus.