UUSIMMAT

Friday the 13th -pelaajat tappoivat liikaa kavereitaan – Kehittäjät muuttavat pelimekaniikkaa

10.08.2017 21:11 Muropaketin toimitus

Gun Media on päätynyt päivittämään Friday the 13th: The Gamea niin, että ainoastaan Jason voi enää tappaa muita pelaajia. Kehittäjien mukaan kavereiden tappaminen on muuttanut peliä liikaa Battle Royalen suuntaan.

Kesän kynnyksellä julkaistun Friday the 13th: The Gamen idea on yksinkertainen: yksi pelaaja on Perjantai 13. päivä -leffoista tuttu Jason Voorhees, joka metsästää muita pelaajia, jotka pelaavat kesäleirin ohjaajilla.

Vaikka periaatteessa vain Jasonin tavoitteena on tappaa muita ohjaajia, tajusivat pelaajat pian, että he voivat kaikki päästää toisensa päiviltä. Kun pelimaailmasta löytyvät aseet, joille leiriohjaajien on tarkoitus puolustaa itseään Jasonia vastaan, tehosivat myös kavereihin, alkoivat pelaajat tietysti käyttää mekaniikkan hyväkseen.

GameSpot kertookin nyt, että kehittäjät tulevat päivittämään peliä niin, ettei toisia leiriohjaajia voi enää tappaa. Julkaisija Gun Median mukaan toisten pelaajien tappaminen on päässyt ”rehottamaan” avoimissa online-peleissä, ja tämä on muuttanut pelin lähemmäs Battle Royale -tyyppistä kaikki-vastaan-kaikki -taistelua.

Jatkossa pelaajien löytämät aseet eivät enää tehoa toisiin leiriohjaajiin vaan ainoastaan Jasoniin. Kehittäjien mukaan peliin jää kuitenkin yksi tapa tappaa toinen ohjaaja, eli ajaa hänen ylitseen autolla.

”Päädyimme tähän vaihtoehtoon, kun beta-testauksessa pelaajat käyttivät hyväkseen sitä, ettei auto yksinkertaisesti päässyt liikkeelle, jos he vain seisoivat sen edessä”, Gun Median lausunnossa todetaan.

Päivitys koskee kuitenkin ainoastaan julkisia pelisessioita. Yksityisissä peleissä toisten leiriohjaajien tappamisen voi edelleen sallia.