UUSIMMAT

Friday the 13th -pelin kehittäjät kiistävät huhut, että pelin tukeminen olisi hylätty

26.07.2017 21:33 | Muropaketin toimitus

Ill Fronic -studion pelättiin hylänneen bugisuudestaan surullisen kuuluisan Friday the 13th -pelinsä. Studio on vakuuttanut, että uuden Dead Alliance -räiskinnän kehitys ei tarkoita, että alkukesästä julkaistua kauhupeliä ei enää päivitettäisi.

Odotettu online-selviytymiskauhupeli Friday the 13th: The Game ilmestyi toukokuussa serveriongelmien ja bugien saattelemana, ja kehittäjästudio IllFronicin on toivottu jatkavan pelin korjaamista. Eurogamer kertoo kuitenkin, että hiljattain Friday the 13th -pelaajien keskuudessa alkoi levitä huhu, että studio olisi jättämässä pelin päivittämisen sikseen.

Huhua vauhditti ilmeisesti se, että IllFronic julkisti toukokuussa zombie-räiskintäpelin Dead Alliance, jonka on määrä ilmestyä jo 29. elokuuta. Nyt studion johtaja on kuitenkin kiirehtinyt julkaisemaan lausunnon, jonka mukaan Friday the 13th -peliä ei missään nimessä ole hylätty.

”Tämä on 100-prosenttisesti puppua”, kommentoi IllFronicin johtaja Charles Brungardt Eurogamerille.

”Useimmilla suurilla sekä itsenäisillä studioilla on useita tiimejä, jotka työstävät useita projekteja samaan aikaan”, Brungardt selittää.

Studion johtajan mukaan Dead Alliancen kehitys alkoi jo ennen Friday the 13th: The Gamea, alunperin yhteistyössä toisen studion kanssa. Lisäksi hän kertoo, että kauhupelin kehitystiimiä on itseasiassa jopa kasvatettu.

”Friday the 13th: The Gamen hiljattaisen menestyksen vuoksi olemme lisänneet työntekijöitä pelin pariin. Meillä oli alunperin noin 20 työntekijää Friday the 13th -pelin parissa, nyt tiimin jäseniä on 30. Olemme myös avanneet toisen toimiston, joka keskittyy yksinomaan pelin kehitykseen”, Brungardt kertoo.

Friday the 13th: The Gamelle pitäisi vielä tänä vuonna ilmestyä tarinallinen yksinpelikampanja. Alta näet elokuussa ilmestyvän Dead Alliancen julkistustrailerin.