Gabe Newell tunnustaa: “Steam Deckin hinnoittelu oli tuskallista”

16.07.2021 16:41 | Muropaketin toimitus

Gabe Newell on kommentoinut, millaista oli päättää Steam Deck -käsikonsolin hinnoittelusta.

Valve on äskettäin paljastanut, että se tuo markkinoille Steam Deck -nimisen käsikonsolin, muistuttaa IGN-sivusto. Konsolilla voi pelata kaikkia niitä pelejä, mitä pelaajan Steam-kirjastosta löytyy.

Käsikonsolista tulee myyntiin eri malleja. Halvimmassa mallissa on 64 GB tallennustilaa, ja se maksaa 419 euroa. Kalliimmissa malleissa on 256 GB (549 €) ja 512 GB (679 €) tallennustilaa. Kalliimmissa malleissa on ominaisuuksia, joita ei edullisesta mallista löydy, kuten esimerkiksi nopeammin toimiva tallennustila.

Valven johtaja Gabe Newell on kertonut, kuinka aggressiivisesti Valve lähtee myymään käsikonsolia.

“Tavoitteemme oli tehdä pelikone, joka toimii hyvin ja nopeasti. Steam Deckin hinnoittelu oli tuskallista. Kehitimme konsolin vastaamaan hintatasoa, ja työskentelimme sen eteen erittäin kiivaasti”, Newell totesi.

LUE MYÖS: Valve esitteli tulevan Steam Deck -pelikonsolinsa

Steam Deck -konsolin suunnittelija John Ikeda on puolestaan sanonut, että koneen täytyy näyttää ja tuntua ensiluokkaiselta.

“Emme halunneet uhrata lähtökohtiamme, joten oli haastavaa tasapainotella konsolin jakeluketjun ja valmistuksen kanssa”, Ikeda kertoi.

Newell sanoi, että aiempien käsikonsolien kohdalla pelikoneet on hinnoiteltu liian kalliiksi. Newell näkee, että Valven kehittämälle konsolille on kysyntää. Steam Deck tulee saataville loppuvuodesta. Konsolin jonotuspalveluun pääsemisestä joutuu maksamaan 5 euroa.