Gamergate-huutelijoita ärsyttänyt sarja saa seuraajan: Feminist Frequency käsittelee nyt pelien queer-hahmoja

05.03.2019 16:30 | Muropaketin toimitus

Kehuttu Tropes vs. Women saa jatkoa uuden sarjan myötä. Queer Tropes -sarjan ensimmäinen jakso saa ensiesityksensä YouTubessa tänään.

Feminist Frequence -kanava herätti paljon kohua muutama vuosi sitten Tropes vs. Women -sarjallaan, jossa käsiteltiin sukupuolten esittämistä ja sukupuolirooleja peleissä. Niin sanotun Gamergate-kohun aikana sarjan Kickstarter-kampanja nosti sen vihapuhekampanjan silmätikuksi, ja sarjan tuottaja Anita Sarkeesian joutui ahdistelun ja uhkailun kohteeksi.

Seksistiset öyhöttäjät eivät kuitenkaan ole Feminist Frequencya lannistaneet, ja aktiivisesti toimineen kanavan ja sivuston uusi sarja käynnistyykin tänään. Kuten kanavan alla olevassa twiitissä kerrotaan, on uusi sarja Queer Tropes seuraaja Tropes vs. Womenille, ja tällä kertaa tarkastellaankin queer-hahmojen kuvausta peleissä.

Queer Tropesin ensimmäinen jakso striimataan tänään kello 18.00, ja sen pitäisi olla tuolla kellonlyömällä katsottavissa jutun alta. Ensimmäisessä jaksossa analysoidaan muun muassa Dead Risingin, The Legend of Zeldan ja Resident Evilin hahmoja.

Virallisessa kuvauksessa kerrotaan, kuinka peleissä sankarillisuus yhdistetään usein heteroseksuaalisuuteen, ja homoseksuaalisuus taas liitetään usein kaaokseen ja epävakauteen. Luvassa näyttää siis olevan purevaa mediakritiikkiä ja kaivattua keskustelua aiheesta, joka on jäänyt vähälle huomiolle.

Lue myös:

Katsaus: Toksinen pelikulttuuri vaikuttaa kaikkiin pelaajiin – Nyt mitta on täynnä seksismin, vihapuheen ja epätasa-arvon suhteen