[Gamescom 2019] Valtapeliä ja salaliittoja – Dying Light 2:ssa zombit eivät ole yhteiskunnan ainoa päänvaiva

24.08.2019 20:00 | Ilari Hauhia

Näimme Gamescom 2019 -messujen yhteydessä vajaan tunnin mittaisen pätkän Dying Light 2:n pelikuvaa. Sen perusteella zombit eivät ole pelin dystopisen maailman ainoa ongelma, vaan kenties vieläkin suurempaa harmia aiheuttaa ihmisten välinen kahinointi ja valtapeli.

Dying Light 2:ssa zombi-infektio valtasi maailman 15 vuotta sitten. Akuutein kaaos on jo selätetty, mutta yhteiskunta on edelleen pahasti raunioina eikä missään ole vieläkään turvallista. Yhtenäisten valtioiden sijaan ihmiset ovat heimoutuneet pienempiin ryhmittymiin, eikä yhteiselo näiden välillä ole aina sopuisaa.

Pelidemossa kaupungin patoa ja sen vesipumppuja hallinnoiva ryhmittymä on katkaissut veden jakelun muilta ihmisiltä. Ihmisten vesivarannot ovat loppumassa ja päähenkilö Aiden Caldwellin täytyy lähteä kääntämään pumput takaisin päälle.

Heti demon alussa Aiden kohtaa hankalan hetken, kun tämän hyvä ystävä joutuu vesipumppuja hallinnoivan ryhmittymän hyökkäyksen kohteeksi. Aidenin täytyy päättää jääkö hän ystävänsä tueksi ja etsiikö lääkärin vai lähteekö ystäväänsä vahingoittaneiden henkilöiden perään.

Aiden päättää koko yhteisön tarpeen olevan suurempi ja lähtee hyökkääjien ja vesipumppujen perään. Seuraa kohtuullisen pitkä pätkä nopeatempoista parkouria pitkin kaupungin raunioita. Kehittäjien mukaan Dying Light 2 panostaa entistä enemmän kartan avoimuuteen ja siinä seikkailuun, joten nopealla liikkumisella on pelissä merkittävä osa.

Kattoja pitkin etenevä Aiden on jo saavuttamassa hyökkääjien autoa, kun hän tipahtaa lahon lattian lävitse zombeja kuhisevaan kellariin. Dying Light 2:ssa zombeja vastaan on hankala taistella ja parempi vaihtoehto onkin ottaa jalat alle. Apunaan Aiden käytti UV-valoa ja soihtuja, joita zombit pelkäävät.

Zombeista selvittyään Aiden saa vihdoin hyökkääjät kiinni. Pelaaja saa valita, heittääkö hän pelokkaan kuskin ulos autosta vai pakottaako hän kuskin ajamaan suoraan padon ja sitä ympäröivän linnoituksen porteista sisään. Demossa Aiden saa kuskin ajamaan hänet suoraan sisään.

Linnoituksen sisällä Aiden hiippailee tiensä paikan pomon puheille. Matkalla pelaaja voi tainnuttaa vastaan tulevat vartijat. Kesken kaiken Aiden saa kuulla radion välityksellä ystäväsä kuolleen, koska Aiden ei ollut hankkinut paikalle lääkäriä.

Päästyään pomon puheille Aiden vaatii häntä kääntämään pumput takaisin päälle, mutta vaatimus ei tietenkään mene läpi. Johtaja kertoo pelaajalle uskovansa, että Aiden on vain toisen ryhmittymän pelinappula jota yritetään huijata. Pelaaja saa jälleen päättää, ketä hän uskoo.

Demossa pelaaja päättää jatkaa alkuperäistä tehtäväänsä. Paikalle ilmestyy lisää vartijoita, jotka Aidenin tulee päihittää. Taistelun jälkeen Aiden pääsee vihdoin kääntämään vesipumput päälle ja kaupunkiin virtaa jälleen juomavettä. Samalla laskeva vedenpinta paljastaa uuden pelialueen seikkailtavaksi.

Pelikuvan perusteella Dying Light 2 on myös graafisesti varsin komea peli. Kehittäjien mukaan jokainen pelaajan tekemä valinta vaikuttaa pelin tarinaan, mikä kuulostaa lupaavalta.

Paremman katsauksen Dying Light 2:n tarinaan saa kuitenkin vasta ensi keväänä, kun Dying Light 2 julkaistaan PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

Muropaketin uusimmat