Uusimmat

GameStopilla sittenkin toivoa? The Big Short -leffasta tunnettu talousguru sijoitti pelikauppaan

23.08.2019 18:10 Muropaketin toimitus

Rahastosijoittaja Michael Burryn kerrotaan sijoittaneen pelikauppaketju GameStopiin.

Digitaalinen pelimyynti on vienyt merkittävän osan perinteisten pelikauppojen liikevaihdosta, ja viime vuonna GameStop tekikin yli puolen miljardin euron tappiot. Aiemmin tällä viikolla kerroimme myös, että talousvaikeuksien kanssa painiskeleva yhtiö on äskettäin irtisanonut yli 100 työntekijää.

Tällä perusteella harvempi ennustaisi GameStopille valoisaa tulevaisuutta, mutta rahastosijoittaja Michael Burry on toista maata. Kotaku nimittäin kertoo, että Burry omistaa nyt kolme prosenttia GameStopista, ja hän uskoo kauppaketjun nousevan vielä arvokkaaksi.

Michael Burry tuli tunnetuksi ensimmäisenä sijoittajana, joka ennusti Yhdysvaltain vuonna 2007 alkaneen asuntomarkkinoiden talouskriisin. Suuren yleisön tietoisuuteen Burry nousi viimeistään The Big Short -elokuvasta, jossa häntä esitti Christian Bale.

Burryn mukaan GameStopin tase näyttää tiukoista ajoista huolimatta hyvältä. Hän ennustaa pelikaupan osakkeiden arvon nousevan merkittävästi ensi vuonna, kun seuraavan sukupolven PlayStation ja Xbox -konsolit saapuvat markkinoille.

Jää nähtäväksi kuinka älykkääksi Burryn sijoitus lopulta osoittautuu.

Muropaketin uusimmat