UUSIMMAT

Gearbox-johtaja: Borderlandsin ”arvosanapommitus” Steamissa saa harkitsemaan koko alustan käyttöä tulevaisuudessa

08.04.2019 20:20 | Muropaketin toimitus

Borderlands 3:n yksinoikeusjulkaisu Epic Games Storessa sai aikaan pelaajien arvosanapommituksen Steamissa. Julkaisija Gearboxin johtajalta ei sympatiaa herunut.

Kuten aiemmin tänään kerroimme, eivät Borderlands-pelien ystävät ottaneet hyvällä uutista siitä, että syksyllä ilmestyvä Borderlands 3 on ensimmäiset puoli vuotta saatavilla PC:lle vain Epic Games Storesta. Peliä saadaan odottaa Steamiin vuoden 2020 puolelle asti, mikä sai palvelun käyttäjät pommittaman sarjan aiempia pelejä tuhansilla negatiivisilla arvioilla.

Pelisivusto PCGamesN:n mukaan Gearbox Softwaren johtaja Randy Pitchford myös kommentoi tapahtunutta jo viime viikon puolella. Hänen mukaansa koko review bombing -ilmiö osoittaa, mikä Steamissa on vikana.

”Ironista kyllä, tämän väärinkäytön mahdollisuus, ja se, ettei Steamia kiinnosta korjata sitä, saa minut iloiseksi 2K:n [julkaisijan] päätöksestä”, Pitchford toteaa.

Pitchfordin mukaan koko asia saa hänet myös harkitsemaan Gearboxin omien julkaisujen tulevaisuutta Steamissa.

Valve puuttui tosin myöhemmin asiaan, ja Borderlands 2:sta tuli ensimmäinen peli, jonka käyttäjäarvioita on suljettu keskiarvon ulkopuolelle. Tämä siis tarkoittaa, että pelin arviopommituksella ei ole mitään vaikutusta pelin keskiarvoon tai näkyvyyteen Steamissa.

Aiemmin Steamia ylläpitävä Valve ei kuitenkaan ole arviopommituksiin puuttunut, mikä ei varmasti motivoi julkaisijoita yhteistyöhön pelikaupan kanssa. Tämä on vain yksin ongelmista, joita Steamissa on havaittu. Hiljattain esimerkiksi muuan indiekehittäjä paljasti palvelusta porsaanreiän, jolla julkaisijat voivat kikkailla peleilleen enemmän näkyvyyttä ennen julkaisua.

Borderlands 3 ilmestyy PC:lle, PlayStation 4:lleja Xbox Onelle 13. syyskuuta. Steamiin peli saapuu vuoden 2020 huhtikuussa.