UUSIMMAT

Gears 5 ei ole vain ylistetty räiskintä, vaan se rikkoi viikonloppuna myös Xboxin ennätyksen

17.09.2019 13:45 | Muropaketin toimitus

Gears 5 osoittautui heti kättelyssä hittipeliksi, joka on menestynyt paremmin kuin mikään Xbox Game Studiosin julkaisu tällä sukupolvella.

Gears of War oli kymmenisen vuotta sitten suurimpia hittipelisarjoja, mutta ensimmäisen trilogian jälkeinen tauko ja Gears of War 4:n kädenlämpöinen vastaanotto ovat pitäneet sarja pois pelimaailman kärkikahinoista. Gears 5 näyttää nyt muuttavan asian kertaheitolla.

Xboxin virallisilla sivuilla nimittäin kerrotaan, että peli on heti julkaisuviikonloppuna noussut valtavaan suosioon. Esimmäisen viikonlopun aikana se keräsi kolme miljoonaa pelaajaa, ja sen kerrotaan keränneen ensimmäisellä viikolla tuplasti enemmän pelaajia kuin Gears of War 4 muutama vuosi sitten.

Gears 5 saavuttikin yllättäen Xboxin omista peleistä parhaat pelaajaluvut sitten Halo 4:n julkaisun vuonna 2012. Tämä tarkoittaa, että se on myös Xbox Game Studiosin tämän sukupolven menestynein peli julkaisuviikolla.

Gears 5 on myös saanut erinomaisia arvioita, ja sen keskiarvo Metacriticissä on PC:llä 83 ja Xbox Onella 85. Muropaketin kehuvan arvion voit lukea alta.

Arvostelu: Gears 5 on parasta mitä Gears of Warille on tapahtunut sitten alkuperäisen trilogian