Fable-korttipeli ei tarvinnutkaan Kickstarteria, mikä oli ehkä hyvä juttu

22.06.2016 16:00 | Miikka Lehtonen

Fable-pelisarja elää edelleen, sangen yllättävällä tavalla. Entiset Lionhead-kehittäjät kun ilmoittivat duunaavansa Fable-korttipeliä Kickstarter-rahoituksen avulla. Nyt kampanja on peruttu, sillä rahat löytyivät toista kautta.

Kun Microsoft löi säpin Lionheadin luukulle, moni varmasti kuvitteli Fablen tarinan tulleen tiensä päähän. Kehityksen alla ollut peli peruttiin ja kun Microsoft ei halunnut oikeuksista luopua — kiinnostuksesta huolimatta — niin minkäs teet? Sitten tapahtui yllättäviä: pino entisiä Lionhead-tyyppejä ilmoitti kehittävänsä Fable-korttipeliä Microsoftin luvalla ja Kickstarter-rahoituksella.

Kickstarter-keräys ei mennyt hirveän nappiin, sillä keräyksen avulla ei oltu saatu kasaan kuin viidennes hakusessa olleesta budjetista. Niinpä tavoitteen täyttyminen näytti epätodennäköiseltä. Nyt Kickstarter onkin peruttu, sillä Flaming Fowlin mukaan pelin Steam-versiota varten löytyi rahoitus ulkopuolisen tahon taskuista.

Nyt löytyneellä rahoituksella saadaan kehitettyä pelin suljettu beta, jonka avulla sitten haetaan lisämassia pelaajilta ja rahoittajilta. Onnea matkaan, sitä taidetaan tarvita.

Lähde: Eurogamer

Muropaketin uusimmat