Battleborn hävisi taistelun Overwatchia vastaan: Pelin tukeminen päättyy reilu vuosi julkaisun jälkeen

18.09.2017 21:01 | Muropaketin toimitus

Gearbox on ilmoittanut lopettavansa Battlebornin tukemisen. Verkkoräiskintä on jäänyt suosiossa kauas samoihin aikoihin julkaistusta Overwatchista.

Viime vuoden keväällä julkaistiin peräkanaa kaksi moninpeliräiskintää, jotka perustuivat kirjaviin sankarihahmoihin. Toinen näistä oli Blizzard Entertainmentin hittipeliksi noussut Overwatch, mutta jo muutamaa viikkoa aiemmin ehti markkinoille Gearbox Softwaren Battleborn.

Nyt, noin 15 kuukautta julkaisun jälkeen, Gearbox on ilmoittanut lopettavansa Battlebornin tukemisen. Polygon raportoi, että Battlebornin syyspäivitys jää pelin viimeiseksi. Peli ei tule jatkossa saamaan uusia Battleplan-päivityksiä, eikä uutta pelisisältöä. Pelin severit pysyvät kuitenkin toistaiseksi linjoilla.

Battlebornin alkusuosio hiipui julkaisun jälkeen nopeasti Overwatchin muodostuessa todelliseksi pelimaailman ilmiöksi. Kesäkuussa 2017 peli sai Free Trial -moodin, joka käytännössä muutti Battlebornin F2P-peliksi, mutta tämäkään ei ilmeisesti riittänyt elvyttämään sen pelaajamääriä.

Muropaketin arvostelussa Battleborn sai aikanaan vain 2,5 tähteä, ja peli sai ylipäätään viileämmän vastaanoton kuin ylistetty Overwatch. Jää nähtäväksi, kuinka kauan pelin servereitä pidetään auki niille pelaajille, jotka vielä pelin parissa viihtyvät.