Kiitämme: Postia, Falloutia ja lehtipuhaltimia

09.11.2015 16:37 | Jukka O. Kauppinen

Jos et pidä Fallout-peleistä, niin nyt kannattaa mennä jonnekin mukavaan kivenrakoon. Fallout 4 ilmestyy huomenna ja edessä on melkoinen scifistelyjuhla. Jos esimerkiksi lukijoiden ja yleensäkin pelaajien reaktioista voi jotain päätellä, niin tätä peliä on odotettu ja kovasti onkin.

Myös allekirjoittaneen toimesta, joskin täytyy tunnustaa, että homma meni ikäänkuin ihan toisin kuin piti.

Esimerkiksi Postin lakkoilu. No. Se iski kipiästi muihinkin, esimerkiksi V2.fi:n kavereihin. Arvostelukappaleet jumittivat lakkoilevan, ulosmarssivan ja ylityökieltoisen Postin varastoissa, ja tunteet kävivät jo vähän kuumina, että missä perkeleessä vuoden ehkä tärkeimmän pelin testikoodit jumittavat. Ne kun sentään oli määrä saada käsiin niin aikaisin, että ehtisimme tekemään ja julkaisemaan arvostelun embargon raukeamiseen tähdätessä. Toisin kävi.

Kävi näet niin, että sen lisäksi että testikappale ei vain halunnut tulla perille, niin sieltä tuli väärä versio. Ei siis lainkaan se, mikä oli etukäteen sovittu ja minkä mukaan oli Domenkin porukoista sovittu testaaja, jota kiinnosti, jolla oli aikaa ja joka bookkasi kalenteriinsa hyvin isolla FALLOUT 4:n. Ei muita arvosteluduuneja, vaan puhdasta keskittymistä tärkeimpään.

Ja sitten tuleekin väärän konsolin versio. Arvatkaas vaan kaivelinko kovasti postikonttorilla pakettia, että missä täällä on se sovittu Xbox One -versio? No ei ollut. Sitten tuli vain vastauksena, että ”my bad”, ja lähettävät X1-peli suoraan testaajalle. No kiitti. Laitanko minä sitten tämän PS4-version edelleen postiin? Mutta eihän se sitten edes ehdi toiselle jampalle viikonlopuksi. Voi helvatan kekkuli!

Ynnäsinpä sitten, että no, tänä viikonloppuna ei ole bileitä, ei menoja, vain yhden kaverin muutto. Jos sitten teen seuraavan Skrollin juttuja ja videoiden Fallout 4:ää. Sitten skrollailtiin ja videoin ja spiikkasin Fallouttia. Aikaa varsinaisen arvostelun tekemiseen vaadittaviin pelitunteihin minulla ei valitettavasti ole, koska edessä on kahdenkin lehden painodeadlinet, joten näillä mennään. Vähän ”ensimmäiset tunnit” -fiilistelyjä, Pip-Boytä ja gameplaytä.

Vaan voi itku kun tämä olisi voinut hoitua paljon iisimminkin. Kuten vaikka tuon uuden Tomb Raiderin kanssa. No, Microsoft lähetti ensin väärän koodin siihen, mutta sekin saatiin korjattua nopeasti. Sitten Heikki Takala viihtyi konsolinsa äärellä ihanan pitkän viikonlopun verran ja toimitti peliarvostelun niin, että juttu saatiin ulos aivan tuoreeltaan, jopa embargo-päivänä. Kiva homma ja ohoh miten kehuva arvostelu.

Vaan tämmöistä tämä on. Välillä onnaa, välillä failaa.

Jos on muuten kysyttävää Fallout 4:stä, niin anti paukkua. Voin yrittää vastata.

-jok